Redactia.ro
Home » Știri » La câți ani după căsătorie se sărbătoresc, de fapt, nunta de argint și nunta de aur

La câți ani după căsătorie se sărbătoresc, de fapt, nunta de argint și nunta de aur

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viața fiecărei persoane. Ea reprezintă căsătoria dintre doi oameni care și-au promis iubire pentru totdeauna. Momentul este unul memorabil, iar unii vor să-și readucă aminte clipele de emoție și fericire de atunci. Drept urmare, sărbătoresc nunta de argint și nunta de aur.

La câți ani după căsătorie se sărbătorește nunta de argint

Nunta este un moment simbolic în viața fiecărui om. Emoțiile de atunci sunt unice, de aceea, pentru a mai resimți clipele de fericire specifice evenimentului, dar și ca semn al iubirii,  unii oameni sărbătoresc pe parcusul anilor și nunta de argint sau de aur.

Nunta de argint se sărbătorește la 25 de ani de căsnicie. Este un rit vechi care datează din perioada Imperiului Roman. Ulterior, s-a făcut mai cunoscut în perioada medievală, din Franța, unde bărbații își suprindeau soțiile cu  o cunună fină din argint, simbol al dragostei eterne. Pentru acest tip de nuntă, nu mai este nevoie ca soții să se îmbrace în mire și mireasă dacă se prezintă la biserică. Se va face o slujbă de mulțumire lui Dumnezeu. La aceasta se pot prezenta și nașii de cununie. Dacă, într-un caz nefericit, aceștia nu mai trăiesc, ei pot fi înlocuiți de alți creștini, potrivit doxologia.ro.

Ce trebuie să faci în timpul nunții de argint ca să-ți meargă bine

Din bătrâni se spune că pentru a avea parte de o căsnicie frumoasă și liniștită în continuare, trebuie să faci obligatoriu un bine în timpul nunții de argint. De exemplu, donarea unei sume de bani cuiva nevoiaș.

La câți ani după căsătorie se sărbătorește nunta de aur

Ei bine, după nunta de argint urmează cea de aur. Nunta de aur are loc la 50 ani de căsnicie. Asemeni nunții de argint, foștii miri, actuali soți, se pot prezenta cu nașii la biserică pentru oficierea unei slujbe de mulțumire lui Dumnezeu. Ulterior, se pot prezenta acasă pentru a sărbători momentul alături de familie sau cei dragi. Nu mai este nevoie de o nuntă precum cea dintâi.

I se mai spune nunta de aur, deorece simbolizează rezistența și prosperitatea unei relații,  iar dacă doi soți au ajuns să stea timp de 50 de ani împreună, înseamnă că au avut parte și de aceste două elemente de echilibru. La nunta de aur nu trebuie să lipsească trandafirii galbeni sau violetele.

După nunta de argint și nunta de aur se sărbătorește nunta de diamant, la 75 de ani de la căsătorie. Nunta de diamant în Marea Britanie se sărbătorește la 60 de relație. Durata a fost modificată de la 75 la 60 după  aniversarea a 60 de ani pe tron a Reginei Victoria. Momentul mai este cunoscut și ca Jubileul de Diamant.

Multe cupluri nu mai ajung să sărbătorească cele trei nunți

În ultimii ani, multe căsătorii se destramă, iar soții nu mai ajung să sărbătorească cele trei tipuri de nunți. Un studiu realizat în anul 2019 de INS, arată că în România în 2018, au divorțat partenerii cu și peste 20 de ani de relație.

”În ultimii ani pare că a crescut, într-adevăr, numărul divorţurilor în rândul celor cu căsătorii mai lungi. Întâlnesc mai frecvent prin comparaţie cu acum câţiva ani, când divorţau tinerii, cazuri de cupluri cu 18 – 20 de ani de căsătorie care solicită desfacerea căsătoriei“, a explicat Oana Vrabie, avocat de divorţuri în cadrul Baroului Bucureşti.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: