Redactia.ro
Home » Coronavirus » La Londra, un șofer de autobuz român a murit din cauza infecției COVID-19. În România fusese pompier. Care a fost ultimul mesaj pentru familie

La Londra, un șofer de autobuz român a murit din cauza infecției COVID-19. În România fusese pompier. Care a fost ultimul mesaj pentru familie

GALERIE FOTO (4) Nicu Enciu a murit in Londra de coronavirus

A murit singur în Londra, infectat cu noul coronavirus. Nicu Enciu era un brăilean care, ca mulți alți români, a luat calea străinătății în urmă cu ceva timp. Acum, sfârșitul l-a găsit departe de casă. S-a dus în Anglia în urmă cu 5 ani ca să asigure un trai mai bun familiei.

În Brăila, era pompier. În Anglia, era șofer de autobuz și strângea bani pe care le trimitea celor de acasă. Tot la ei s-au dus și ultimele sale gânduri înainte să se stingă din cauza infecției COVID-19.

Nicu Enciu sau, Nea Nicu, cum îl numeau apropiații, a început să se simtă rău pe 28 martie. Nu s-a mai dus la serviciu și a încercat să se trateze acasă. La telefon, i-a zis soției că are febră și că se simte rău. Pentru că nu își revenea, două zile mai târziu a contactat autoritățile. Când a sunat, i s-a spus să rămână în izolare.

Avea două fete, iar ultimele sale gânduri s-au îndreptat către ele

Din 30 martie până în 5 aprilie nu a mers nimeni să îl vadă. În data de 3 aprilie a fost spitalizat, medicii descoperind o infecție între pleură și plămâni, probabil sechela unei răceli netratate corespunzător. Această complicație i-a agravat starea.

“Vineri, pe 3 aprilie starea lui s-a agravat. Familia de romani cu care impartea apartamentul a sunat la salvare si l-au luat. Nu mai putea sa vorbeasca! Sambata si duminica, in spital, a avut o evolutie buna. Vazand ca este mai bine, medicii au decis sa ii dea o mancare mai consistenta, avand in vedere ca atatea zile mancase mai mult lichide. De atunci a inceput sa se sufoce, a inceput sa se simta iar rau. Luni m-a sunat sa isi ia LA REVEDERE, zicandu-mi: ”Mă duc la terapie intensivă şi nu mă mai întorc”.


La terapie intensiva, luni, in prima zi s-a simtit foarte rau. Marti a inceput sa fie mai bine dar miercuri au inceput sa ii cedeze rinichii. Si-a mai revenit zilele urmatoare. Duminica seara, in jurul orei 18.00 m-au sunat sa imi spuna ca este bine iar dupa 3 ore, la ora 21.00 a murit”
a declarat Gherghina Enciu, sotia indurerata, pentru Infobraila.

În ultimul său apel emoţionant a transmis familiei PIN-urile de la cardurile sale. Nu voia să își dea sufletul până nu se asigura că cei dragi au parte și de ultimii bănuți de el în străinătate

Primarul Londrei și-a arătat aprecierea pentru șoferul de autobuz, pentru care familia strânge acum bani să îi repatrieze trupul

Primarul Londrei, Sadiq Khan, l-a omagiat pe român:

”Sunt îndurerat să aud că Nicu Enciu a murit în mod tragic după ce a fost testat pozitiv la coronavirus. La fel ca tatăl meu, Nicu s-a mutat în oraşul nostru pentru o viaţă mai bună şi îi plăcea să lucreze ca şofer în Sudul Londrei. Nu pot să nu mă gândesc la asemănările dintre vieţile lor şi la faptul că tatăl meu sau colegii şi prietenii lui puteau fi în locul său. Mă gândesc constant la toţi muncitorii eroi din transportul public, ale căror vieţi au fost curmate prea curând”.

Presa britanică îi numeşte pe angajaţii din transportul public londonez o armată de eroi. Aceștia că se expun la numeroase pericole asigurând deplasarea în oraş. Nicu Enciu chiar era erou și la el acasă, unde din postura de pompier, salvase nenumărate vieți.

Colegul de apartament al lui Nicu din Anglia, Iulian Stroe, 52 de ani, s-a întors la muncă după ce a stat 2 săptămâni în izolare. Iulian ajută la strângerea de fonduri să aducă în Brăila trupul lui Nicu pentru înmormântare. ”Dumnezeu mi l-a scos în cale, ne-a ajutat să ne împrietenim, ca să pot face asta pentru el şi familia lui. Este foarte trist” a mărturisit el.

Este nevoie de 5.500 de lire pentru a-i aduce trupul în țară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: