Redactia.ro
Home » Sport » Larisa Iordache într-un Top special al gimnasticii!

Larisa Iordache într-un Top special al gimnasticii!

Larisa Iordache, larisa iordache internare spital, Jocurile Olimpice

Larisa Iordache a uimit o lume întreagă. Revenită în activitate după trei ani de pauză, românca a luat patru medalii la Campionatul European din Turcia. Larisa a fost inclusă în în topul all-time al sportivelor medaliate la Euro.

Larisa Iordache s-a întors din Turcia cu patru medalii. Două de aur și două de argint. Astfel a urcat în ierarhia gimnastelor medaliate la Campionatele Europene. Pe site-ul Federației Europene de Gimnastică i s-a dedicat un material special, sportivei clubului Dinamo. În acesta oficialii europeni au anunțat că românca, în vârstă de 24 de ani a urcat în clasamentul all-time al sportivelor medaliate la Euro. Este pe locul doi. Prima în top este fostă campioană din Rusia, Svetlana Khorkina. Rusoaica în vârstă de 41 de ani are șapte medalii în total la Jocurile Olimpice, dintre care două de aur. Larisa Iordache nu s-a calificat deocamdată la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„În timpul Campionatului Mondial din 2017, Larisa Iordache și-a rupt tendonul achilian. După multe operații, Larisa a revenit la această ediție. Performanța ei din calificări a fost magnifică, urcând România de pe primul loc în finala pe echipe și asigurându-și accederea în patru finale pe aparate. După argintul de la echipe și de la sărituri, Larisa Iordache s-a încoronat regină la bârnă și la sol. Cu un total de 16 medalii la Europene, Larisa a devenit a doua cea mai medaliată sportivă din istoria competiției după Svetlana Khorkina, care a strâns 20 de medalii”, se scrie în materialul apărut pe site-ul oficial al forului european de gimnastică.

În vârstă de 41 de ani, Svetlana Khorkina are șapte medalii în total la Jocurile Olimpice, dintre care două de aur. Larisa Iordache nu are încă biletele obținute pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Nadia Comăneci, despre Larisa Iordache

După reușita gimnastei din România la Campionatele Europene, Nadia Comăneci a vorbit despre Larisa.

„A fost o revenire specială, extrem de spectaculoasă. Când dispari din gimnastică trei ani chiar și fără accidentare, e aproape imposibil să-ți revii la o formă de competitivitate la nivelul din acest an când te gândești la gimnastică. Dar în cazul ei, care a și trecut prin aceste operații, nu pot să spun decât că e voință, putere și dorință de a demonstra că totuși ea este o valoare în acest sport și încă n-a terminat ce a avut de spus”, a declarat Nadia Comăneci, pentru Digi Sport.

În urmă cu un an vorbea despre retragere

Larisa Iordache a suferit o accidentare la picior în 2017. A avut nevoie de foarte mult timp pentru a se recupera, după mai multe intervenții chirurgicale. Anul trecut gimnasta se gândea deja la retragere.

„Din păcate, timpul trece foarte repede, mă mișc încet, recuperarea este destul de grea. N-o să fiu aptă pentru Campionatul Mondial de anul acesta, din păcate, o să-l urmăresc de acasă. Însă sper ca anul viitor să fie mai bun pentru mine. Dacă nu va fi, o să spun pas și o să trec mai departe. Asta gândesc în momentul acesta, pentru că am o perioadă destul de grea, mai ales că revenirea nu este una foarte ușoară pentru nici un sportiv, mai ales după doi ani de pauză și trei operații.
Mă gândesc la Campionatul European de anul viitor, vreau să fiu parte din echipă. Dacă nu voi fi parte din echipă, mă gândesc să mă retrag. Nu pot să spun că s-a întâmplat ceva grav, însă nu am putut să forțez din cauza operațiilor, pentru că, dacă forțam, simțeam că tendonul se umflă. Îl simțeam foarte solicitat și nu îmi mai oferea capacitatea de a face în fiecare zi antrenament”, declara sportive clubului Dinamo, pentru Libertatea, în urmă cu un an.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: