Redactia.ro
Home » Sport » Laurențiu Bucur, fostul jucător de tenis s-a stins din viață

Laurențiu Bucur, fostul jucător de tenis s-a stins din viață

Laurențiu Bucur, mort, tenis

Laurențiu Bucur a ajuns de urgență la spital, dar medicii nu au putut să-l salveze. Fostul component al echipei de Cupa Davis a României a murit la vârsta de 59 de ani, din cauza unor probleme respiratorii.

“Lalu”, așa cum mai era cunoscut a fost unul dintre cei mai buni jucători de tenis din anii ’80. În acea perioadă a făcut parte și din Top 300. Laurențiu Bucur a fost component al echipei de Cupa Davis a României, dar și multiplu campion național. A câștigat o medalie de bronz la Universiada de la Edmonton, Canada în anul 1983.

“În acea perioadă de tinerețe a fost unul dintre cei mai buni prieteni pe care i-am avut, am fost colegi și la clubul Dinamo și la echipa de Cupa Davis. Eram tot timpul împreună, ne antrenam amândoi, ne-a ajutat foarte mult. A fost ca un frate. Era un băiat deosebit, un suflet foarte mare”, a declarat Florin Segărceanu.

După ce s-a retras a devenit antrenor și organizator de turnee în Italia, la Roma. Apoi a decis să revină în România.

Laurențiu Bucur și-a început cariera la Dinamo

Laurențiu Bucur a început să joace tenis la Clubul Dinamo București. După ce a câștigat multiple titluri, atât la simplu cât și la dublu, în anul 1985 intra în topul celor mai buni 300 de jucători ATP.

“Lumea tenisului este mai săracă fără el. S-a dus prea devreme, nu mă așteptam la așa ceva. Arăta bine când l-am văzut ultima dată. Știan că a avut probleme dar nu credeam că atât de grave”, a declarat fostul său partener, Adrian Marcu.

În ultimii ani, Laurențiu Bucur se stabilise în România. Nu a stat însă departe de sportul pe care l-a iubit atât de mult. Nu rata niciun turneu de tenis dedicat veteranilor. A continuat să joace și să adune titluri naționale și internaționale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: