Redactia.ro
Home » Știri » Le-a ordonat cetățenilor să trateze coronavirusul cu votcă! Ce spune acum ultimul dictator din Europa

Le-a ordonat cetățenilor să trateze coronavirusul cu votcă! Ce spune acum ultimul dictator din Europa

Le-a ordonat cetățenilor să trateze coronavirusul cu votcă! Ce spune acum ultimul dictator din Europa

După ce a negat existența pandemie de coronavirus, preşedintele din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, susține că pandemia de coronavirus este o pedeapsă divină împotriva omenirii.

Ce spune acum ultimul dictator din Europa

Cunoscut drept ultimul dictator din spațiul european, șeful de stat de 66 de ani a șocat opinia publică internațională la începutul anului 2020, când s-a referit la criza sanitară globală ca la o „psihoză masivă”. Ca urmare, le-a recomandat oamenilor din Belarus să bea cât mai multă votcă, să joace hochei pe gheață și să lucreze pe teren cu tractorul, toate acestea pentru a evita infectarea.

Mai mult, el însuși a avut de suferit din cauza bolii, astfel ca Lukashenko a fost nevoit să-și modifice discursul. Astfel, la o ultimă ieșire în public în țara ex-sovietică, președintele-dictator s-a referit la o pedeapsă divină abătută asupra omenirii, potrivit Agerpres.

“Dumnezeu, probabil, ne-a pedepsit cu acest coronavirus pentru comportamentul nostru lipsit de respect faţă de natură. Dacă nu vom avea o relaţie armonioasă cu natura, nu vom fi sănătoşi, iar copiii noştri vor trăi în mizerie”, a spus el în timpul unei vizite la grupul industrial ‘Gorizont’.

Votca, antidotul recomandat de Lukaşenko

Iniţial, Lukaşenko a negat că ar exista vreo pandemie de COVID-19. El recomanda ca antidot votca, dar ulterior nu a avut de ales şi a recunoscut existenţa COVID-19, întrucât el însuşi a contactat virusul.

Mai mult, Belarus intenţionează să înceapăîn prima lună din acest an vaccinarea cetăţenilor săi cu vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de ruşi, Sputnik V. Fondul suveran rus RDIF a anunţat totodată luni că Belarus a devenit prima ţară, după Rusia, care a înregistrat vaccinul Sputnik V.

“Vom începe campania de vaccinare în ianuarie”, a declarat atunci ministrul belarus al sănătăţii, Dmitri Pinevici.

Directorul RDIF Kiril Dimitriev a menţionat într-o reuniune guvernamentală transmisă la televiziune că Belarus ar urma să înceapă producţia vaccinului Sputnik V în primul trimestru din 2021. El a apreciat în acelaşi context că acest vaccin este eficient şi împotriva noii tulpini de coronavirus detectate în Europa.

Etichete: