Redactia.ro
Home » Știri » Leguma care îți aduce un profit de 18.000 de euro. Puțini știu ce beneficii are

Leguma care îți aduce un profit de 18.000 de euro. Puțini știu ce beneficii are

Leguma care îți aduce un profit de 18.000 de euro. Puțini știu ce beneficii are

O legumă a ajuns să îi îmbogățească pe cei care o cultivă. Mulți români au auzit de ea, dar puțini știu ce beneficii are și cât este de gustoasă.

Leguma care îți aduce un profit de 18.000 de euro. Puțini știu ce beneficii are

O legumă a ajuns să îi îmbogățească pe cei care o cultivă. Această cultură se poate transforma într-o afacere foarte profitabilă, dacă ții cont de plantarea ei corectă, fertilizarea naturală și te ocupi de îndepărtarea buruienilor.

Este vorba despre rubarbă, o plantă acrișoară puțin dulceagă, care se folosește la plăcinte dulci și în combinații cu alte fructe. Cultivarea rubarbei e o tradiție veche în Marea Britanie, dar începe să ia amploare și în România, unde se cultivă artizanal în Transilvania.

Daniel Șimuleac, un gospodar din Bihor, cultivă rubarbă pe 500 de metri pătrați, de doi ani. El a împărtășit din secretele lui pentru o plantație productivă de rubarbă. Fermierul spune că investiția într-un hectar de rubarbă se recuperează ușor în primul an după plantare, având în vedere producțiile care obțin din această plantă, scrie playtech.ro.

“Atât eu cât și soția mea sunt preocupați de o alimentație sănătoasă și cultivăm în grădina de la țară fructe și legume în sistem ecologic. Am auzit de beneficiile consumului de rubarbă și am decis să cultiv câteva fire pentru consumul familiei. Am studiat mult pe internet înainte să mă apuc de cultivarea ei. O cultivăm mai ales pentru consumul nostru propriu, iar surplusul obținut este comercializat și reprezintă o adevărată sursă de venit suplimentară.

În principal, vindem răsaduri și altor persoane care sunt interesate să-și înființeze o cultură de rubarbă. Tot timpul ne-am dorit să ne mărim suprafața, dar am avut cerere destul de bună pentru răsaduri și astfel nu ne-au rămas răsaduri pentru a ne extinde. Este recomandat să faci gropile pentru plantare încă din primăvară și să le lași descoperite până la plantare. În acest fel, ultravioletele acționează ca un sterilizator, curățând zona de microorganismele dăunătoare. În toamnă, după ce ai plantat răsadurile, adaugi pământul pe care l-ai scos amestecat cu mraniță”, a declarat Daniel Șimuleac pentru Agrointeligența.

Cea mai toxică legumă folosită de români

Este nelipsită din orice bucătărie, iar gospodinele știu să o folosească în foarte multe rețete, de la orice ciorbă de legume sau chiar pui, la rețetele de supă cremă, țelina este foarte apreciată. Însă, dacă facem această greșeală, ea devine toxică pentru noi. Iată ce trebuie să eviți dacă nu vrei să îți pui în pericol sănătatea!

Explicația este una simplă, țelina devine toxică prin reîncălzire, pentru că are un conținut de nitrați, care devin toxici odată ce sunt puși în contactul cu căldura. Dacă vrem să mâncăm din ciorbă o singură dată, atunci putem folosi cu ușurință țelina, însă dacă dorim să o consumăm de mai multe ori, cel mai bine ar fi să renunțăăm complet la folosirea acestei legume rădăcinoase.

Nu este bine să consumăm țelină în exces nici vara, deoarece ea conține o substanță bergapten, ce poate provoca diverse alergii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: