Redactia.ro
Home » Știri » Lider de rețea de trafic de persoane, extrădat. Ministrul afacerilor interne a făcut anunțul

Lider de rețea de trafic de persoane, extrădat. Ministrul afacerilor interne a făcut anunțul

Lider de rețea de trafic de persoane

Marcel Vela a anunțat vineri într-o declarație de presă că doi cetățeni români au fost extrădați în SUA, după ce au comis infracțiuni internaționale și au fost prinși de forțele Ministerului Afacerilor interne.

Lider de rețea de trafic de persoane, extrădat. Minstrul afacerilor interne a făcut anunțul

Marcel Vela, ministrul afacerilor interne a declarat vineri într-o declarație de presă că doi cetățeni români au fost prinși de MAI și extrădați în SUA.

Potrivit acestuia, unul din cei doi cetățeni este liderul unei rețele de trafic de persoane, iar celălalt a făcut infracțiuni informatice.

În urmă cu o lună, autoritățile române anunțat că îl vor extrăda pe interlopul Luigi Popescu, care trafica romi în Statele Unite ale României. Conform ministrului de afaceri, extrădarea se va face în baza deciziei Curții de Apel Craiova, această operațiune fiind în colaborare cu MAI și Interpol Washington.

Este prima dată când MAI ia într-un mod serios problema infracţionalităţii. Am primit şi bastoanele de şoc electric. Am mărit capacitatea de teste de integritate în ministerul de Interne. Nu vom tolera nicio abatare. Suntem cu ochii pe infractori, oriunde s-ar afla ei„, a spus Marcel Vela.

În ultima perioadă, susține Vela, angajații ministerului au continuat lupta pentru combaterea criminalității, iar acest subiect vine în contextul în care în urmă cu o săptămână, liderului unui clan din București a fost ucis într-o răfuială.

Mesajul ministrului de interne pentru clanurile interlope din Capitală

După moartea liderului clanului Duduanu, Emi Pian, autoritățile sunt îngrijorate că membrii grupării interlope ar putea să se răzbune pe clanul rival. Motiv pentru care, Marcel Vela a decis să transmită un mesaj public pentru clanurile din Romania.

Suntem cu ochii pe infractori, oriunde s-ar afla ei, trebuie să ştie, în România sau în orice ţară”, a asigurat Marcel Vela.

Reamintim că Florin Mototolea, zis Emi Pian, în vârstă de 39 de ani a fost ucis în noaptea de 4 august în timpul unui conflict cu un membru al clanului Rinu.

În dosarul morții lui Pian, autoritățile au făcut mai multe rețineri, urmând ca acestea să afle cine este persoana care l-a ucis pe liderul clanului Duduianu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: