Redactia.ro
Home » Stil de viață » Limba roșie este o afecţiune şi trebuie tratată ca atare. Ce boli poate ascunde acest organ de simţ

Limba roșie este o afecţiune şi trebuie tratată ca atare. Ce boli poate ascunde acest organ de simţ

medic

O limbă afectată, ca o căpșună sau ca zmeura, ocazional, va fi albă pentru câteva zile înainte de a deveni roșie. Aceasta nu este în sine o afecțiune, ci mai degrabă simptomele unei boli subiacente, însă diagnosticarea și tratarea afecțiunii sau a tulburării va readuce limba la aspectul său obișnuit.

Limba se poate simți, de asemenea, iritată sau dureroasă. O persoană cu o limbă roșie se poate confrunta și cu alte simptome, acestea fiind legate de afecțiunea de bază care a provocat-o.

Deficienţă de vitamina B12

Vitamina B12 nu poate fi produsă de organism, prin urmare trebuie obținută din alimente sau suplimente. Un adult are nevoie de 2,4 micrograme de B12 pe zi, iar dacă această cantitate minimă nu este asigurată, poate fi dezvoltată o deficiență de vitamine.

Simptomele deficienței de vitamina B12 ar putea include modificări la nivelul limbii. Deficitul de vitamina B12 este relativ frecventă, în special în rândul persoanelor în vârstă.

Simptomele limbii roșii

Dacă o persoană are o limbă roșie (cu aspect de zmeură), aceasta poate prezenta următoarele simptome:

  • Culoare roșie sau roșie cu pete albe
  • Umflare
  • Aspect mărit
  • Suprafață acoperită de umflături

Tratamentul limbii roșii

Limba roșii necesită un tratament direcționat către boala care condiționează apariția simptomelor.

Boala Kawasaki. Prima fază a tratamentului are ca scop reducerea febrei și a inflamației, precum și prevenirea leziunilor cardiace. Medicamente precum aspirina pot reduce inflamația. O injecție de proteine ale sistemului imunitar poate fi necesară pentru a preveni afectarea inimii.

Alergiile. Un antihistaminic poate trata simptomele mai puțin grave ale unei reacții alergice. Pentru o reacție severă, inclusiv anafilaxie, poate fi necesară o injecție de epinefrină și steroizi intravenoși.

Scarlatina. O cură completă de antibiotice poate trata scarlatina.

Sindromul de șoc toxic. Acesta necesită mai multe etape pentru tratament. Un antibiotic pentru lupta împotriva infecției.

Deficiențe de vitamine. O schimbare a dietei poate fi suficientă pentru a corecta o deficiență de vitamine.

Depistarea și tratamentul precoce sunt importante. Dacă este lăsată netratată, deficiența poate provoca probleme neurologice grave și boli de sânge.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: