Redactia.ro
Home » Știri » Live Stream Online Ziua Marinei 2020. VIDEO cu parada de la Constanța

Live Stream Online Ziua Marinei 2020. VIDEO cu parada de la Constanța

Live ziua marinei

Ziua Marinei din 2020 nu va fi la fel ca cea din alți ani. Pandemia impune condiții speciale pentru desfășurarea ceremoniilor, astfel că paradele militare vor putea fi privite doar online, pentru că publicul nu va acces la eveniment.

Urmărește Ziua Marinei, în direct. Ce se întâmplă în Constanța

Câteva activități specifice sunt încă programate pentru data de 15 august, când este sărbătorită Ziua Marinei Române, dar acestea se vor desfășura în portul militar, unde civilii nu au acces.

Sărbătorită în acceași zi cu Sfânta Maria, care este considerată protectoarea marinarilor de pretutindeni, Ziua Marinei atrăgea în fiecare an sute de turiși, care veneau pentru a privi spectacolul naval și defilările militarilor.

În acest an, acest scenariu nu mai este posibil, din cauza pandemiei de coronavirus. Aceasta a impus măsuri de protecție, iar pentru a evita aglomerarea și riscul de infecție, Statul Major al Forțelor Navale a decis ca mare parte a evenimentelor din acest an de Ziua Marinei să fie transmise doar online.

Live Stream Online Ziua Marinei 2020

Potrivit unui anunț al Marinei Române, pe 15 august vor participa la evenimente doar zece nave militare. Președintele Klaus Iohannis este așteptat, ca de obicei, să meargă acolo și să își susțină discursul.

Președintele și alți oficiali se vor îmbarca pe fregata „Regina Maria”, care va porni drumul său dinspre Constanța spre Midia.

„La Constanța, va avea loc o ceremonie redusă restrânsă în portul militar Constanța după care vor urmă câteva secvenţe de exerciţii demonstrative pe mare. Din păcate zeul neptun nu va fi present la aceste manfestari iar exerciţiile au fost reduse ca amploare şi număr în loc de zece exerciţii vom avea unul singur”, a transmis Corneliu Pavel, ofiţer de presă Statul Major al Forţelor Navale.

Marina Română sărbătorește pe 15 august 160 de ani de la înființare, iar toate activitățile vor fi transmise pe pagina oficială de Facebook a instituției, numită Forțele Navale Române.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: