Redactia.ro
Home » Știri » Localitatea fără niciun caz de covid! Oamenii spun că au auzit de virus doar de la televizor

Localitatea fără niciun caz de covid! Oamenii spun că au auzit de virus doar de la televizor

Arinis

Greu de crezut, dar există și locuri în România unde nu s-au înregistrat cazuri de coronavirus până acum. Mai exact, într-un sat din Maramureș, numărul persoanelor infectate este zero. Oamenii de aici au auzit doar de la televizor de coronavirus.

Locul din Maramureș fără cazuri Covid

Există locuri în România unde nu s-au înregistrat cazuri de coronavirus până acum. Mai exact, în satul Ariniș, din Maramureș, localnicii au auzit doar de la televizor de acest virus. Asta pentru că, spun oamenii de aici, ei nu prea circulă, informează Digi 24.

„Dacă stați să urmăriți, lumea nu circulă. Merge dimineață la cumpărături, dar nu vedeți într-o oră trei persoane pe drum. Asta-i secretul. Regula numărul 1: ne-au spus de la început că e pandemie, că e stare de urgență, și respectăm!”, spune o localnică.

Un alt localnic spune că poartă mască și acasă.

„Noi și acasă o purtăm. Avem o locuință undeva mai izolat de comună, dar ne protejăm”, spune un alt locuitor al Arinișului.

În Ariniș trăiesc aproximativ 1300 de oameni. Nu este o comună mare dar, cu toate acestea, autoritățile au luat virusul foarte în serios încă de la început, iar oamenii sunt foarte prudenți.

„La început am fost sceptic și eu legat de acest virus, dar mi-am dat seama că nu-i glumă. Prin ianuarie-februarie, având și o discuție cu fiica mea care e medic pneuomolog, mi-a dat niște detalii și am priceput că nu ne jucăm cu acest virus. Am început cu măsuri, zic eu, destul de stricte, severe”, a declarat primarul localității Ariniș.

Sătenii au renunțat la concedii

Sătenii au renunțat chiar și la concedii în această vară, totul pentru binele întregii comunității.

„Au renunțat, au zis: mai bine stăm acasă decât să ne îmbolnăvim noi, îmbolnăvim copiii. Au renunțat, poate că la anul o să avem noroc, scăpăm, și o să meargă atunci”, a adăugat primarul Gheorghe Mureșan.

Pe lângă toate acestea, oamenii evită chiar și deplasarea până la primărie pentru a-și rezolva anumite probleme. Orice au nevoie rezolvă prin e-mail sau telefon.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: