Redactia.ro
Home » Știri » Locatarii care întind rufele pe balcon ar putea primi amenzi uriașe! Anunțul făcut de autorități

Locatarii care întind rufele pe balcon ar putea primi amenzi uriașe! Anunțul făcut de autorități

Locatarii care întind rufele pe balcon ar putea primi amenzi uriașe! Anunțul făcut de autorități

Primăria din municipiul Constanța a aprobat un nou regulment! Locatarii care își întind rufele la fereastră în afara balconului ar putea primi amenzi usturătoare. 

Locatarii care întind rufele pe balcon ar putea primi amenzi uriașe

Potrivit noului regulamnet, agățatul rufelor la balcon și spălatul covoarelor pe stradă este cu desăvârșire interzis. Anunțul nu a fost primit deloc bine de locuitorii din oraș, care stau la bloc. Cei care nu respectă noul regulament riscă amenzi care pot ajunge și până la 2.500 de lei.

”Sunt prevăzute amenzi pentru toate contravențiile ce fac parte din acest regulament. Sunt amenzi diferențiate între persoane fizice și persoane juridice iar ele se situează de la câteva sute de lei până la 2.500 de lei, cea mai mare amendă”, a spus Alin Vintilă, purtător de cuvânt Primăria Constanța.

Primăria a luat această decizie în speranța că va schimba înfățișarea blocurilor, mai ales că, în special vara, Constanța este luată cu asalt de turiști.

”Eu am avut sârmă și mi-a dat-o jos, că nu știu cine din bloc m-a reclamat”, spune o localnică.

De asemenea, o decizie identică a fost luată și în Timișoara, dar în 2017. Și în orașul de pe Bega uscatul rufelor în balcoanele deschise şi în fața blocului a fost interzis. Cine nu a respectat regula, a fost amendat.

“Fiecare îşi usucă aşa hainele, la geam că n-avem unde. Am auzit de amenzi, dar n-am ce face”, a precizat un locatar la momentul respectiv.

Autoritățile au decis să-i amendeze şi pe cei care bat covoarele în spatele blocului ori scutură diverse lucruri pe fereastră.

“Se acţionează de regulă de către Poliţia Locală, pe baza sesizărilor cetăţenilor. Când cetăţenii fac sesizări, poliţia descinde la faţa locului”, spunea Nicolae Robu, primar al municipiului Timișoara în 2017.

Restricții mai puține pentru închiderea balcoanelor

Legislația în prezent în vigoare prevede că documentația necesară obținerii autorizației de construire pentru efectuarea de lucrări de închidere a balcoanelor și logiilor trebuie să cuprindă și un memoriu de arhitectură, care trebuie să includă și acordul vecinilor pentru derularea lucrărilor.

„Pentru lucrări de închidere a balcoanelor/logiilor existente se va emite autorizație de construire în baza unei documentații de autorizare cu conținut simplificat având următorul cuprins: memoriu de arhitectură, releveu, fațadă, propunerea de închidere a balcoanelor/logiilor și avizul proiectantului inițial sau, după caz, expertiză tehnică pentru unitatea locativă/spațiul aflat în proprietatea solicitantului, indiferent de funcțiune”, prevede Legea în vigoare, în urma modificării din toamna anului trecut.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: