Redactia.ro
Home » Știri » Doi polițiști falși s-au îmbăgățit de pe urma amenzilor date! Procurorii cer arest preventiv

Doi polițiști falși s-au îmbăgățit de pe urma amenzilor date! Procurorii cer arest preventiv

Doi polițiști falși s-au îmbăgățit de pe urma amenzilor date! Procurorii cer arest preventiv

Doi polițiști falși au fost arestați preventiv, după ce au fost acuzați că au aplicat ”amenzi” unor șoferi din trafic. Aceștia s-au folosit de uniforme și de un autoturism înmatriculat cu numărul ”MAI”. 

Doi polițiști falși s-au îmbăgățit de pe urma amenzilor date

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au solicitat miercuri Judecătoriei Sectorului 2 arestarea preventivă a celor doi polițiști falși. Aceștia au dat amenzi false unor șoferi opriți în trafic, folosind ca „recuzită” uniforme şi un autoturism cu numere de înmatriculare false „MAI”.

Doi polițiști falși s-au îmbăgățit de pe urma amenzilor date! Din primele informații, cei doi acuzați sunt de fapt doi foşti agenţi, care au fost daţi afară din Poliţie, scrie Agerpres. Ei umblau prin Bucureşti cu o maşină neinscripţionată, dar cu numere „MAI”. Îmbrăcaţi în uniforme, opreau şoferi în trafic şi le cereau bani pentru diverse abateri, suma totală strânsă în acest mod ridicându-se la aproape 20.000 de euro.

Cei doi polițiști falși au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale, punerea în circulaţie a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi înşelăciune, potrivit unui comunicat al Parchetului.

„Din probele administrate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, inculpatul C.A.A. a indus în eroare mai multe persoane, prin folosirea fără drept a calităţii de poliţist, purtând fără drept uniforma şi utilizând un autoturism cu numere de înmatriculare false ‘MAI’, împrejurări în care a primit de la acestea sume de bani cuprinse între 300 şi 650 de lei pentru a nu le aplica sancţiuni contravenţionale privind circulaţia pe drumurile publice. La data de 16.02.2021, inculpatul D.L.C., aflându-se împreună cu inculpatul mai sus menţionat, s-a folosit fără drept de calitatea de poliţist, purtând fără drept uniforma şi utilizând un autoturism cu numere de înmatriculare false ‘MAI’. În cauză a fost formulată propunere de arestare preventivă a inculpaţilor la data 17.02.2021, fiind sesizată Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti”, transmite Parchetul Capitalei.

Doi polițiști falși s-au îmbăgățit de pe urma amenzilor date! Cercetările au fost efectuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Direcţia Generală Anticorupţie şi Secţia 9 Poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Puneau șoferii să meargă la bancomat pentru a scoate bani

Organele abilitate din anchetă au declarat că cei doi falși polițiști foloseau un chitanțier fals pentru a justifica plata amenzilor de circulație pe loc. Cu toate acestea, în România nu există momentan această posibilitate.

Unul dintre șoferi a fost surprins în timp ce scotea bani de la bancomat pentru a-și plăti amenda
Pentru a fi siguri că ajung în posesia banilor, folosindu-se probabil de pretextul celor 48 de ore în care poți plăti amenda la jumătate din valoarea ei (măsură care, apropo, prevede acum 15 zile de grație), falșii polițiști trimiteau șoferii la bancomat pentru a scoate banii necesari.

Fotoreporterii impact.ro au surpins în imagini acest aspect. Se vede cum unul dintre cei sancționați a traversat strada pentru a ajunge la un ATM de peste drum. Apoi, bărbatul se îndreaptă spre mașina polițiștilor, iar în cele din urmă urcă în mașina sa și pleacă mai departe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: