Redactia.ro
Home » Știri » O tânără a ieșit să se plimbe pe stradă, deși are coronavirus. Polițiștii au găsit-o și cu masca pusă greșit

O tânără a ieșit să se plimbe pe stradă, deși are coronavirus. Polițiștii au găsit-o și cu masca pusă greșit

O bolnavă de Covid19 a fost amendată de către oamenii legii după ce a fost găsită pe stradă, la plimbare, dar și cu masca pusă greșit. Este vorba despre o tânără din Bistrița-Năsăud, care s-a ales cu o sancțiune de 1500 de lei pentru fapta sa.

O tânără a ieșit să se plimbe pe stradă, deși era bolnavă de Covid19. Polițiștii au găsit-o și cu masca pusă greșit

O tănără din Bistrița-Năsăud a ieșit din casă, la plimbare, mai exact din izolare, în condițiile în care este bolnavă de coronavirus. Fata purta și masca greșit, iar oamenii legii au observat acest lucru și au atenționat-o. Atunci când au aflat și că este infectată și că nu trebuia să iasă în exterior, i-au aplicat o amendă în valoare de 1500 de lei, informează Digi 24.

Tânăra nu purta masca încât să-i acopere nasul și gura, iar polițiștii observând-o astfel, s-au apropiat de ea și i-au atras atenția. I-au cerut, de altfel, să se legitimeze și așa au aflat că figura în baza de date cu bolnavii de SARS-COV2. Femeia trebuia să stea în  izolare la o adresă din localitatea Lechința.

Cei 1500 de lei amendă i s-au aplicat astfel: 1.000 de lei amendă pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu și cu 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție. Oamenii legii i-au întocmit pe numele său și acte pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Mai mulți români au sfidar regulile pandemiei

În urmă cu câteva zile, mai mulți români au fost identificați în Austria, în St. Anton, una dintre stațiunile de top din Austria, cum încălcau regulile anti-Covid. Nu erau singurii, însă. Erau și străini printre aceștia.

Printre alții, erau britanici, danezi, suedezi, români, germani, australieni, irlandezi și polonezi. Au fost verificați și amendați”, au declarat polițiștii din provincia Tirol.

Reamintim, de altfel, că în țară este în continuare stare de alertă și trebuie respectate regulile anti-coronavirus, dintre care: purtarea măștii încât să acopere nasul și gura, distanțarea socială, interzis a ieși din casă fără declarație pe propria răspundere, între 23:00 și 6:00. Magazinele se închid la ora 21:00.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: