Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Locul din România unde o casă costă doar 2.000 de lei. Șapte oameni mai trăiesc aici

Locul din România unde o casă costă doar 2.000 de lei. Șapte oameni mai trăiesc aici

Satul unde o casa costa 2000 de lei

Greu de crezut, dar există un loc în România unde o casă se vinde cu doar 2.000 de lei. Deși doar șapte suflete mai supraviețuiesc aici, zona este una de basm și merită să-ți cumperi o locuință atât de ieftină, încât să te bucuri de natură.

Locul din România unde o casă costă 2.000 de lei. Doar șapte oameni mai trăiesc aici

În România există o zonă unde îți poți cumpăra o casă cu doar 2.000 de lei. Locul este unul de poveste, iar natura te surprinde la fiecare pas. Chiar și cei șapte oameni care au mai rămas aici, deși cândva existau peste 100 de familii.

Este vorba despre satul Gherdeal din județul Sibiu. El se află la limita cu județul Brașov și drumul poate fi parcurs pe o distanță de 90 de kilometri, pe Valea Hârtibaciului, Sibiu – Agnita – Cincu – Bruiu – Gherdeal.

Cătunul pare un loc rupt de lume, însă se mai fac tranzacții imobiliare, pe bani foarte puțini. Deși o casă în zonă se poate achiziționa cu 2.000 de lei, nu prea sunt doritori de a deveni proprietari. Nu mai mult de 60 de case sunt în Gherdeal.

”Mama a fost 5 ani în Rusia deportată, și ea când au început să plece către Germania a zis că ea nu mai pleacă, a fost 5 ani deportată și îi venea greu. Am rude în Germania, verișori, un unchi. Nu-mi pare rău că am rămas. Și acolo aș fi murit. Eu țin foarte mult la România. Am fost în Germania la muncă, la pădure, și m-am întors (…) Unchiul meu a venit în 1963 și ne-a adus niște șosete de nylon, înflorate, și pantaloni scurți cu bretele late, și ne-a luat în poză. M-am dus atunci în sat, să arăt ce ne-a adus Herr, era ceva deosebit. Acum ai haine, iei una, nu-ți place, o dai jos. Primul pix l-am primit din Germania, de la unchiul meu, știu că era într-o duminică și m-am dus și l-am arătat la copii, era ceva deosebit, acum poți să dai la copil orice, poate doar să-i cumperi o mașină…”, spune Honz, în timp ce trage cu sete din mucul de țigară care aproape că-i arde degetele.”, povestește un bărbat din zonă, pe nume Honz.

Image result for satul gherdeal

“Aici, o casă costă cam 20 – 24 de milioane de lei vechi. N-a mai rămas mare lucru din ele. Oamenii au plecat, mânca-i-ar amarul.”, spune o femeie despre satul în care locuieşte.

Image result for satul gherdeal

În Gherdeal există o pensiune pentru turiști

Gherdealul se împarte în prezent între case părăsite și case renovate și are mult potențial de a prinde viață. Aici există și o pensiune, unde mulți turiști pot veni să se cazeze și să viziteze satul de basm. La pensiune vor fi întâmpinați de Alma, o cățea care te poate însoți la fiecare pas. Nici drumul nu este unul cu probleme către Gherdeal, se poate ajunge destul de ușor cu o mașină.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: