Redactia.ro
Home » Știri » Locuri de evitat în avion. Nu te așeza niciodată aici, nu ai scăpare în caz de accident!

Locuri de evitat în avion. Nu te așeza niciodată aici, nu ai scăpare în caz de accident!

GALERIE FOTO (2) Locuri de evitat în avion. Nu te așeza niciodată aici, nu ai scăpare în caz de accident!

Este cunoscut faptul că avionul este cel mai sigur mijloc de transport. Pot exista, însă, și situații neplăcute, deși sunt foarte rare. Pentru orice eventualitate, ar fi bine să știm care sunt cele mai bune locuri dintr-o aeronavă și să nu îl alegem tocmai pe cel mai periculos atunci când mergem într-o călătorie. Iată ce locuri ar trebui să eviți.

Care sunt cele mai periculoase locuri din avion

Când cumpărăm un bilet de avion, principalul aspect de care ținem cont este prețul. Căutăm un zbor cât mai ieftin, dar rapid, însă nu ne gândim că mai există și alte detalii importante care ne scapă din vedere. Spre exemplu, locul din aeronavă ar trebui să ne dea puțin de gândit, având în vedere că pot exista și evenimente mai puțin plăcute.

Avionul este cel mai sigur mod de a călători, lucru demonstrat de studii. Un experiment făcut în deșert, în 2012, a furnizat o concluzie surprinzătoare: peste 70% din accidentele aviatice oferă șanse de supraviețuire. În plus, numărul accidentelor existente este unul mic, comparativ cu situația din spațiul terestru, unde au loc numeroase incidente zilnic.

Luând în calcul și posibilitatea unei tragedii, ar fi bine să evităm locurile de lângă culoar, gândindu-ne că suntem mai aproape de ieșire. Totuși, nu uitați că suntem aproape și de aripile avionului, care conțin motoarele și combustibilul care pot lua foc foarte ușor, în cazul unui impact.

Cel mai periculos loc din aeronavă

Cel mai periculoase locuri rămân, însă, cele din față. În urma unui impact, acea zonă va fi prima care va suferi distrugeri. În plus, un impact frontal va fi fatal pentru pasagerii așezați la începutul aeronavei, mai ales pe cei între alți doi pasageri, căruia îi va fi greu să iasă.

La fel de neplăcute sunt și locurile din spate, fiind foarte populare. Aici se află spațiile de depozitare ale staff-ului, toaletele, de unde pot veni mirosuri neplăcute, iar zgomotul este mult mai puternic. Nu există ferestre, iar turbulențele se simt mult mai puternic.

”Cele mai proaste locuri sunt în general pe ultimul rând al avionului. Au o înclinare limitată, iar apropierea de toaletă și bucătărie va fi deranjantă deoarece veți avea de-a face cu zgomote, mirosuri, oameni care stau la coadă pentru a folosi toaleta, plus echipajul de zbor, care va deschide și închide frecvent compartimentele de depozitare.”, a explicat David Duff, specialist la SeatGuru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: