Redactia.ro
Home » Știri » Lovitură grea pentru Dan Tudorache. Clotilde Armand câștigă Primăria Sectorului 1 cu 1.007 voturi în fața sa

Lovitură grea pentru Dan Tudorache. Clotilde Armand câștigă Primăria Sectorului 1 cu 1.007 voturi în fața sa

Clotilde Armand îl învinge pe Dan Tudorache

Clotilde Armand îi dă peste nas lui Dan Tudorache.  S-a încheiat centralizarea finală a voturilor din toate cele 166 de secții, iar datele arată că aceasta va ocupa rolul de primar în Sectorul 1. Ea a câștigat matematic cu peste o mie de voturi mai mult decât Dan Tudorache, transmite HotNews.  În tot acest timp, cel puțin zece oameni protestează, de dimineață, în fața Biroului Electoral Central și cer renumărarea voturilor din Sectorul 1.

S-a încheiat centralizarea voturilor în Sectorul 1

Clotilde Armand va rămâne la Primăria Sectorului 1. După centralizarea finală a voturilor din cele 166 de secții de vot , de marți seară, pe platforma AEP, s-a constatat că Dan Tudorache a obținut  39,82% (35.447 de voturi), iar Clotilde Armand a obținut 40,95% (36.454 de voturi). Acest lucru denotă că diferența dintre cei doi este de 1.007 voturi, informează HotNews.

Conflict între Clotilde Armand și Dan Tudorache

Clotilde Armand, candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 al Capitalei, l-a acuzat luni de tentativă de fraudare a alegerilor pe contracandidatul său de la PSD, actualul primar în funcție Dan Tudorache. Într-o serie de filmulețe postate pe pagina sa de Facebook, Armand susține că în sediul Primăriei au fost descoperite teancuri de procese-verbale originale, necompletate. De cealaltă parte, Dan Tudorache a solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor de la sectorul 1, după primele rezultate ale alegerilor locale.

Cu toate acestea, candidata USR PLUS pentru funcţia de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat după ce BEC a amânat pentru miercuri, 30 septembrie, discuțiile privind renumărarea voturilor.

”Nu ne lăsăm furați, nu ne lăsăm intimați! Este o victorie clară. Trebuie să înțelegem exact procesul. Și trebuie o anchetă clară acolo. Am încredere în procesul electoral, chiar dacă s-a prelungit prea mult, într-un mod inexplicabil. Acest proces trebuie să se închidă în mod corect. Singurul lucru pe care îl avem sigur sunt aceste procese verbale la care toți au fost de acord”, a declarat Clotilde Armand. ”Renumărarea, la ora actuală, nu se poate, pentru că legea nu o permite. Eu cred că matematica va învinge. Cifrele sunt publicate. Cine știe să contabilizeze poate vedea foarte clar cine va fi primarul. Este victoria noastră și nu ne vom lăsa intimidați. În 2016, mi s-a refuzat renumărarea voturilor pe chestiuni legale”, a spus spus Clotilde Armand.

Protest la BEC pentru renumărarea voturilor din Sectorul 1

Cel puțin zece protestatari se află în miercuri dimineață în fața Biroului Electoral Central. Oamenii cer ca voturile de la Sectorul 1 să fie renumărate. Potrivit lor, ar fi existat mai multe fraude ale votului. Inclusiv primarul încă în funcție, Dan Tudorache, este prezent la protest.

„Am venit pentru că e normal să cerem renumărarea votului. Asta cer de mai bine de 48 de ore atunci când am constatat primele nereguli în procesele verbale. Una găseam pe procesele verbale ale reprezentantului PSD și altceva era băgat în sistem. Am descoperit mai multe secții unde era o discrepanță reală între numărul de voturi la primar de sector, primar general, și pot să vă spun că ieri s-a renumărat la 9 secții. La 7 dintre ele chiar erau diferențe considerabile ceea ce înseamnă că cu siguranță la fiecare secție de votare dacă există o diferență de minimum 6 voturi, depășim cele 1000 de voturi. 

Noi nu știam, am aflat ulterior după ce s-a terminat procesul de votare pentru că în lege se spune că dacă constați o neregulă trebuie să faci contestația în timpul numărării. Noi am descoperit ulterior.”, a declarat Dan Tudorache în direct la România TV.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: