Redactia.ro
Home » Știri » Lovitură sub centură pentru Dan Barna, după eșecul de la alegerile prezidențiale

Lovitură sub centură pentru Dan Barna, după eșecul de la alegerile prezidențiale

dan barna

Mai mulți lideri din USR i-ar cerut lui Dan Barna să demisioneze din funcția de președinte al partidului, potrivit unor surse din partid, citate de digi24.ro.

Mai mulți lideri ai partidului, printre care Cosette Chichirău, Tudor Benga și Cristian Ghica i-au cerut, luni seara, demisia lui Dan Barna din funcția de președinte al USR. Barna s-a apărat și a menționat că partidul este cel care trebuie să decidă dacă își continuă sau nu mandatul obținut la Congresul din luna septembrie.

Echipa de campanie, criticată

Cei care i-au cerut demisia lui Barna au criticat și echipa de campanie care s-a ocupat de alegerile prezidențiale pentru strategia care a dus candidatul USR-PLUS la un scor mult mai mic decât cel obținut de alianță la alegerile europarlamentare.

„Stabilim zilele acestea când va avea loc consultarea internă. A spus că va cere votul de încredere al tuturor membrilor. Probabil va fi un vot online”, au declarat surse din partid.

Joi va avea loc o ședință a Biroului Național în care se va stabili procedura prin care Dan Barna ar urma să își pună mandatul pe masă.

Barna și-a asumat întreaga responsabilitate pentru eșecul de la alegeri

Candidatul la prezidențiale și-a asumat întreaga responsabilitate pentru eșecul pe care l-a avut alianța USR PLUS la alegerile de duminică, în primul tur al alegerilor prezidențiale.

„Îmi asum responsabilitatea pentru acest obiectiv pe care nu l-am atins, să avem un tur 2 fără PSD, să avem șansa unei dezbateri despre România  Electoratul a decis și respectăm asta. Îmi asum o parte din vină, că nu am reușit să ajung cu mesajul la cetățenii din toată țara. Este un proces din care învătăm. Am convocat liderii de filiale județene la o primă discuție despre ceea ce urmează să se întâmple”, a declarat Dan Barna, luni, într-o conferință de presă.

 

Etichete: