Redactia.ro
Home » Știri » Lucruri mai puțin știute despre Costel Corduneanu. Interlopul ceruse sprijin financiar din partea statului român

Lucruri mai puțin știute despre Costel Corduneanu. Interlopul ceruse sprijin financiar din partea statului român

Costel Corduneanu a cerut bani de la stat.

Costel Corduneanu, cunoscutul interlop din Iași, a solicitat recent ajutor public judiciar pentru a acoperi cheltuielile legate de taxa de timbru într-un proces de partaj cu fosta soție. Cererea sa, surprinzătoare pentru un personaj asociat cu afaceri ilegale și un stil de viață extravagant, a fost refuzată de Judecătoria Iași pe motiv că nu a putut demonstra că se află în dificultate financiară.

Cine a fost Costel Corduneanu

Costel Corduneanu, fost luptător olimpic și liderul unui clan interlop temut în regiunea Moldovei, a fost implicat în nenumărate activități ilegale, de la trafic de țigări și droguri până la șantaj și infracțiuni imobiliare. Aceste activități i-au adus condamnări multiple, ultima fiind pentru că a angajat un hacker să acceseze ilegal laptopul fostei soții, situație pentru care a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare.

În ciuda istoricului său, Corduneanu a solicitat statului să-i plătească taxa de timbru pentru procesul de partaj, argumentând că nu își permite acest cost, arată fanatik.ro. Solicitarea sa vine într-un context în care legile românești permit acordarea de ajutor public judiciar persoanelor care nu își pot permite cheltuielile de judecată și care demonstrează că acestea le-ar pune în dificultate financiară.

Corduneanu a introdus această cerere pe 7 aprilie 2021, după ce instanța i-a respins inițial solicitarea pe 24 martie 2021. Motivul refuzului a fost lipsa dovezilor privind veniturile sale, instanța solicitând informații concrete despre câștigurile sale ca antrenor sportiv, o profesie pe care Corduneanu a susținut că o practică. Fără aceste informații, nu se poate determina dacă el se califică pentru ajutorul cerut.

Judecătoria Iași i-a refuzat cererea lui Costel Corduneanu

Pe 11 iunie 2021, Judecătoria Iași a respins din nou cererea lui Corduneanu, stabilind că acesta nu a îndeplinit cerințele necesare pentru a primi sprijinul statului. Acest refuz subliniază principiul conform căruia ajutorul public judiciar este destinat celor cu adevărat în nevoie, care nu își pot permite costurile unui proces fără a-și periclita subsistența.

Decizia judecătoriei aduce în lumină și faptul că în timp ce Corduneanu a reușit să câștige partajul împotriva fostei soții, obținând apartamentul și terenul aferent, el a încercat să evite plata unei taxe de timbru care se ridică la aproximativ 1.850 de euro. Acest aspect este deosebit de notabil având în vedere averea pe care o presupune posesia unor astfel de bunuri imobiliare și istoricul său de venituri ilegale.

Cazul lui Corduneanu evidențiază tensiunile dintre necesitatea accesului la justiție și nevoia de a preveni abuzurile sistemului de ajutor public judiciar. Este o memento că legile sunt concepute pentru a proteja și asigura dreptatea, dar și pentru a preveni exploatarea lor în beneficiul personal, mai ales de către cei care au resursele necesare pentru a-și susține propriile cheltuieli legale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: