Redactia.ro
Home » Știri » Ludovic Orban a făcut anunțul! Slujbele religioase se vor desfăşura respectând măsurile de protecţie

Ludovic Orban a făcut anunțul! Slujbele religioase se vor desfăşura respectând măsurile de protecţie

Slujbele religioase se vor desfăşura respectând măsurile de protecţie
Ludovic Orban a anunțat că slujbele religioase se vor putea desfășura în România doar respectând măsurile de protecţie sanitară, chiar dacă Comisia Europeană susține ca acestea să se desfășoare online. 

Slujbele religioase se vor desfăşura respectând măsurile de protecţie

În conextul pandemiei de coronavirus, premierul Ludovic Orban a fost întrebat ce se va întâmpla cu slujbele religioase din acest an. Acesta a declarat că în România, slujbele se pot desfăşura respectând măsurile de protecţie sanitară, scrie hotnews.ro.

„Ştiţi foarte bine că slujbele în România se pot desfăşura, sigur, respectând măsurile de protecţie sanitară, condiţiile, reglementările stabilite, adică păstrarea distanţei, obligaţia purtării măştii, dezinfecţia, toate măsurile care nu sunt foarte complicate. Deci slujbele se desfăşoară”, a declarat joi Ludovic Orban.

De asemenea, acesta recomandă în continuare românilor să respecte măsurile de protecţie sanitară, astfel încât să fie redus numărul celor care se infectează cu noul coronavirus.

Comisia Europeană a recomandat liturghii online de Crăciun

Comisia Europeană recomandă înlocuirea liturghiilor de Crăciun față în față cu „inițiative online sau televizate”, iar recomandările fac parte dintr-un proiect care a fost publicat miercuri.

Potrivit purtătorului de cuvând al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, „aceste recomandări în sine nu pot conduce discreționar la anularea sau transferarea în online a slujbelor de Crăciun și nimeni onest sau ancorat în realitatea socială profundă nu poate dori sau impune acest lucru„.

„Comisia Europeană nu decide și nu poate impune nimic în sfera esențială a religiosului, doar poate emite recomandări(!) legate de încurajarea și intensificarea protejării de noul coronavirus în viața socială din perioada sărbatorilor. Aceste recomandări (!) în sine nu pot conduce discreționar la anularea sau transferarea în online a slujbelor de Crăciun și nimeni onest sau ancorat în realitatea socială profundă nu poate dori sau impune acest lucru.

Bisericile însele (formate din majoritatea persoanelor care compun societatea românească și nu numai) sunt perfect conștiente de situația actuală extrem de dificilă și implicate caritabil major în sprijinirea autorităților, alături de care au fost și vor rămâne constant în combaterea pandemiei. Experiența lor socială și discernământul conferit de credința împrietenită cu rațiunea, nu în divorț cu ea, fac din biserici spații comunitare în care slujbele religioase se pot desfășura în condiții de reală siguranță”, a transmis Bănescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: