Redactia.ro
Home » Știri » Ludovic Orban, anunț de ultimă oră! Ce se va întâmpla cu lockdown-ul în decembrie

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră! Ce se va întâmpla cu lockdown-ul în decembrie

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră!

Ludovic Orban a declarat într-o conferință de presă că România nu va intra în carantină totală, dacă numărul de cazuri nu va mai crește.

Ce se va întâmpla cu lockdown-ul în decembrie

Premierul României, Ludovic Orban, a vorbit, marți, despre faptul că România nu va intra în carantină. Acesta a explicat că decizia va veni doar dacă numărul de cazuri nu va scădea și populația nu va putea fi controlată, scrie wowbiz.ro.

În măsura în care lucrurile rămân sub control, în măsura în care numărul de infectări nu va crește nu va fi necesară o astfel de măsură. Știți foarte bine că noi am spus foarte clar că nu ne dorim să impunem măsuri de restricții. Am ajuns în situația de a impune măsuri, în care, de fapt, vrem să protejăm sănătatea urmărind nivelul de infectare, rata de răspândire a virusului pentru a salva sănătatea oamenilor”, a explicat premierul României.

Ludovic Orban anunț de ultimă oră despre Sărbători

De asemenea, premierul României, Ludovic Orban, a vorbit și despre Sărbătorile de Iarnă. Acesta a declarat că își dorește să ne petrecem Crăciunul liniștiți, însă totul depinde doar de populație.

”Eu îmi doresc să ajungem la 0 infectări, eu îmi doresc să petrecem Crăciunul liniștiți dar depinde de fiecare dintre noi. Dacă avem grijă de noi și de ceilalți vom ajunge mai repede la normalitate”, a declarat Premierul României.

Guvernul a luat deja măsuri împotriva creșterii numărului de cazuri. Ludovic Orban a declarat că autorităție luptă împotriva pandemiei și că oamenii trebuie să înțeleagă că este mult mai ușor să ne protejăm, decât să tratăm.

De fiecare dată spun acest lucru, ar fi mult mai simplu să respectăm regulile, să nu ajungem în situația de a pune presiune atât de mare pe personalul medical din secțiile de terapie intensivă.Cred că oricine ar vedea o secție de Terapie Intensivă și-ar pune mască și noaptea.Trebuie să înțeleagă oamenii că protejarea este mult mai ușoară, decât să ajungi să te îmbolnăvești”,a conchis Ludovic Orban.

România a intrat în carantină parțială

De mai bine de două săptămâni, România a intrat într-o carantină parțială. Măsura purtării măștii este o măsură principală pentru încetinirea răspândirii virusului SARS-COV-2. Excepție de la limitările deplasărilor în intervalul 23:00-05:00 fac deplasările în interes personal, asistența medicală, procurarea de medicamente, însoțirea de persoane bolnave și în cazul în care survine un deces.

„Restricțiile vor intra în vigoare de luni și vor avea o perioadă de 30 de zile. La finalul acelor zile se va face o nouă evaluare. Măsurile propuse sunt menite să reducă impactul răspândirii virusului. Prima măsură e portul măștii generalizat în spații deschise.  Asta este măsura care va duce cel mai mult la limitarea răspândirii virusului dacă este respectată. (…) A doua măsură e închiderea magazinelor la 21 pentru limitarea contactului. Limitarea deplasării între 23 și 05. Ăsta e intervalul în care tinerii se deplasează să se viziteze mai mult. Aici mulți întreabă de ce, există studii și multe țări au luat aceste măsuri”, a mai declarat Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: