Redactia.ro
Home » Știri » Ludovic Orban, declaraţie fără perdea la un eveniment public

Ludovic Orban, declaraţie fără perdea la un eveniment public

Ludovic Orban

Ludovic Orban a surprins neplăcut opinia publică. Premierul a făcut o declarație fără perdea la adresa primarilor în cadrul unui eveniment. Șeful Guvernului le-a transmis că le lipseşte… bărbăţia, dar a folosit un termen specific lumii latino-americane.

Prim-ministrul a vrut astfel să îi taxeze pe primari pentru că în foarte multe localităţi nu implementează colectarea selectivă, deşi Uniunea Europeană impune acest lucru, iar România este pe ultimul loc în UE la acest capitol.

„Dacă ai pasat autorităţilor locale obligaţia de a face colectare selectivă, trebuie să şi stabileşti ce se întâmplă dacă nu se face colectare selectivă… pentru că aici multe autorităţi locale iau decizia să facă colectare selectivă, impun amenzi pentru cetăţenii care nu participă la colectare selectivă, în timp ce alte autorităţi, mai ales că sunt alegeri anul ăsta, nu au… cojones. Iar din punct de vedere al reglementării, nu există nişte penalităţi”, a precizat Orban, potrivit digi24.ro.

Declarația premierului Orban a venit în contextul în care mai mulți reprezentanți ai firmelor din domeniul colectării deșeurilor și a reciclării au reclamat faptul că în România sunt în continuare stații de sortare a deșeurilor selective, care nu funcționează.

Aceștia i-au cerut premierului să ia măsuri pentru ca cetățenii să sorteze gunoiul selectiv, moment în care Ludovic Orban a reclamat că, de fapt, problema este la autoritățile locale, care nu se ocupă ca deșeurile să fie selectat corespunzor, pe categorii, și asta pentru că nu au „curajul“ necesar, în contextul în care anul viitor vor fi două rânduri de alegeri.

(n.r. Cojones, termen împrumutat în limba Spaniolă din latinescul coloenem care înseamnă scrot. În termeni argotici înseamnă testicule)

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: