Redactia.ro
Home » Știri » Ludovic Orban: Vor fi redeschise anumite magazine din mall-uri

Ludovic Orban: Vor fi redeschise anumite magazine din mall-uri

Când se redeschid mall-urile? Ministrul Economiei a făcut anunțul așteptat de români

Unele magazine din complexurile comerciale vor putea fi redeschise după 15 mai, potrivit unui anunț al premierului Ludovic Orban. Acesta a declarat miercuri că se vor redeschide magazinele care au intrări exterioare în mall.

Unele magazine din mall-uri, deschise

Așadar, este foarte posibil ca după 15 mai să putem să ne cumpărăm haine de la mall, dacă acestea au magazine cu intrări exterioare, chiar dacă se află în interiorul complexului comercial.

”E normal că pentru aceste magazine cu intrări exterioare, chiar dacă sunt în interiorul mall-ului, ele vor fi deschise. Cum de altfel vor fi deschise în malluri farmaciile, magazinele care au produse alimentare, spălătoriile, astea au fost accesibile şi în perioada stării de urgenţă”, a declarat miercuri Ludovic Orban, relatează Mediafax.

Ce anunțase premierul inițial

Inițial, premierul anunțase că deși va fi deschis comerțul, mall-urile nu intră în această categorie a afacerilor redeschise după data de 15 mai. Între timp, prim-ministrul a venit cu clarificări și a spus ce categorii de magazine din mall vor fi, totuși, deschise de pe 15 înainte.

„Vom deschide comerţul, sigur cu excepţia mall-urilor, dar comerţul va fi deschis. Şi e important că se deschide comerţul, că oamenii pot să cumpere şi atunci existând cumpărare va creşte producţia, va fi un stimulent pentru reluarea producţiei în anumite ramuri sau pentru readucerea producţiei la nivelul anterior. Sunt măsuri, libertatea de circulaţie în interiorul localităţii cu siguranţă va afecta favorabil companiile care comercializează combustibili, pentru că o să crească consumul. De asemenea, sunt şi reluarea frizeriilor, coafurilor, cabinetelor stomatologice şi astea sunt activităţi care vor permite revenirea la normalitate din punct de vedere economic”, a spus Orban.

Măsurile de relaxare din țara noastră vor fi luate gradual. După 15 mai se deschis muzeele, hotelurile, saloanele și cabinetele dentare. Nu se redeschid restaurantele, terasele și nici mall-urile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: