Redactia.ro
Home » Știri » MAE a emis o alertă pentru românii care merg în Spania

MAE a emis o alertă pentru românii care merg în Spania

MAE a emis o alertă pentru românii care merg în Spania

MAE a emis o alertă pentru românii care merg în Spania. Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru românii care merg în Spania, după ce luni seara o furtună a făcut tavagii în Madrid. Sute de mașini au fost distruse, iar localnicii au trăit clipe de groază.

MAE a emis o alertă pentru românii care merg în Spania

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru românii are merg în Spania din cauza furtunii DANA. Luni seara o furtună a lovit puternic Arganda del Rey, un oraș aflat la 30 de kilometri de Madrid. Un râu învolburat a inundat șoseaua principală. Spania va fi afectată de furtuni și fenomene meteo extreme.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că. Agenția Meteorologică de Stat locală – AEMET a emis o prognoză de fenomene meteorologice extreme ca urmare a faptului că, în vestul. Peninsulei Iberice, s-a format o depresiune izolată de nivele înalte DANA. Care se va deplasa peste sudul peninsulei, iar, începând de miercuri, 28 august 2019, se va simți și în zona Balearelor”, au transmis reprezentanții MAE.

Fenomenul DANA se va apropia de nordul Italiei

Potrivit sursei citate, fenomenul DANA urmează să lovească de joi nordul Italiei.

Odată cu deplasarea spre zona Mării Mediterane, prognoza indică faptul că se vor înregistra căderi de precipitații și intensificări ale vântului. Sub formă de furtuni, în zona Comunității Valenciene. Regiunea Murcia și zona Balearelor, persistând în zona de arhipelag până la data de 29 august 2019. Când DANA se va deplasa spre nordul Italiei. Pe cale de consecință, zborurile operate pe aeroporturile internaționale din Valencia, Elche, Almeria și cele din Insulele Baleare.  Pot înregistra întârzieri față de orarul normal de decolare/aterizare”, mai informează MAE.

În cazul în care cetățenii români se confruntă cu probleme ,au la dispoziție numerele de telefon ale Ambasadei României la Madri. +34917344004 și ale Consulatului României la Almeria: +34950625963; +34950624769, +34950172725. Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de către operatorii Call Center.

Românii care se confruntă cu o situație de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență al Ambasadei României la Madrid. +34649656032 și al Consulatului României la Almeria: +34682733408.

De asemenea, MAE recomandă ultilizarea paginilor de Internet http://almeria.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro, iar românii care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătoreşte în siguranţă” .

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: