Redactia.ro
Home » Știri » Mai mulți chirurgi ruși au operat pe cord deschis, în timp ce spitalul ardea. Aproximativ 120 de angajați și pacienți au fost evacuați

Mai mulți chirurgi ruși au operat pe cord deschis, în timp ce spitalul ardea. Aproximativ 120 de angajați și pacienți au fost evacuați

GALERIE FOTO (2) Mai mulți chirurgi ruși au operat pe cord deschis, în timp ce spitalul ardea

Mai mulți chirurgi ruși au operat pe cord deschis, în timp ce spitalul ardea. Caz șocant la un spital din orașul Blagoveschensk, Rusia, după ce opt chirurgi au dus la bun sfârșit o intervenție chirurgicală pe cord deschis, deși unitatea medicală era cuprinsă de flăcări.

Mai mulți chirurgi ruși au operat pe cord deschis, în timp ce spitalul ardea. Aproximativ 120 de angajați și pacienți au fost evacuați

La Centrul de chirurgie cardiacă din orașul Blagoveschensk, Rusia, a izbucnit un incendiu masiv, iar în tot acest timp, opt chirurgi au continuat operația pe cord deschis. Aproximativ 120 de angajați și pacienți au fist evacuați, în timp ce incendiu a cuprins 1.600 metri pătrați din acoperișul clădirii. Chirurgii deja începuseră deja să opereze un pacient și au rămas în sala de operații de la primul etaj pentru a finaliza intervenția. În cazul în care luau decizia de a amâna operația, pacientul ar fi murit. Din fericire, intervenția a fost finalizată cu succes, după care chirurgii și pacientul au fost evacuați din clădirea cuprinsă de flăcări.

Bărbatul operat a fost transferat la un spital regional pentru îngrijiri postoperatorii în stare stabilă. Sala de operatie a primit electricitate printr-un cablu separat în timpul incendiului, iar pompierii au luat măsuri pentru ca fumul gros să nu pătrundă în sală. Peste 50 de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiul. ”Controlarea incendiului a fost complicată de faptul că focul era activ pe toată suprafaţa de 1.600 de metri pătraţi”, a anunţat, într-o înregistrare video difuzată de către autorităţi, adjunctul directorului Serviciilor pentru situaii de urgenţă din regiune, Konstantin Rîbalko.

Incendiu spital

Guvernul regiunii Amur, Vasily Orlov a declarat că cei 8 chirurgi vor fi premiați pentru că au dat dovadă de profesionalism.”Nu ne puteam întrerupe, trebuia să salvăm această persoană şi am făcut totul la cel mai înalt nivel. Operaţia s-a terminat, fără dificultăţi”, a declarat medicul însărcinat, Alentin Filatov. După ce au terminat procedura chirurgicală și după ce au verificat că nimic nu amenință viața pacientului, salvatorii l-au evacut și au părăsit clădirea.

23 de oameni au murit într-un incendiu izbucnit într-un spital din Rusia

Din fericire, cazul spitalului din Blagoveschensk a avut un final fără morți. În 2015, un incendiu de proporții a izbucnit la un spital neurologic din satul Alfiorovca, Voronej, în Rusia. Pompierii s-au luptat cu flăcările mai mult de patru ore, dar focul a mistuit clădirea și a ucis 23 de persoane. Un număr de 74 de persoane, între care patru membri ai personalului medical au fost în interiorul clădirii în momentul declanșării incendiului. Specialiștii au anunțat că a reușit să salveze 55 de oameni, dintre care 51 sunt pacienți. Incendiul s-a răspândit cu rapiditate, extinzându-se pe o suprafață de 700 metri pătrați, iar un întreg corp al clădirii a ars în întregime.

140 de persoane cu disabilități psihice erau spitalizate, între care 50 de persoane care nu se puteau deplasa singuri. Poliția locală a început o investigație pe marginea cazului, dar autoritățile rusești au anunțat că incendiul a izbucnit ca urmare a defecțiunilor echipamentului electric. O altă variantă ar fi mânuirea focului de către pacienți sau personal medical.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: