Redactia.ro
Home » Monden » Maia Morgenstern acuză că a fost ofensată cu un cuvânt antisemit: ”Hai s-o facem așa, jid…”

Maia Morgenstern acuză că a fost ofensată cu un cuvânt antisemit: ”Hai s-o facem așa, jid…”

Actrița Maia Morgensterna a mărturisit, vineri, pe pagina sa de Facebook , că a fost jignită cu o remarcă rasistă, în timpul unei întruniri de directori de teatre, chiar de unul dintre aceștia. Persoana în cauză s-a apărat, spunând că a vrut să facă o glumă.

Maia Morgenstern acuză că a fost ofensată cu un cuvânt antisemit: ”Hai s-o facem așa, jid…”

Actrița Maia Morgenstern se simte rănită, după ce în timpul unei întruniri culturale, cu directori de teatre, unul dintre aceștia a făcut o remarcă antisemită la adresa ei. Actrița spune că a încremenit când l-a auzit, în timp ce persoana în cauză s-a apărat: Hai, nu te mai supăra. Am spus așa în glumă…”

Maia Morgenstern este revoltată și de faptul că nimeni nu a intervenit atunci când a auzit cuvântul ofensator. De altfel, postarea i-a fost ștearsă de Facebook, în urma acestei dezvăluiri.

Sunt felul de om care reacționează post traumatic. Ce-o mai fi însemnând și asta. Ce vreau să spun este că paralizez în momentul șocului. O fi bine, o fi rău… cine mai știe?Concret, am fost invitată oficial la o întrunire pentru directori de teatre și instituții publice de cultură, sub genericul „Vocea teatrului licean bucureștean”. Lucru mare, oficiali. Chestiuni importante la ordinea zilei. Ajung cu câteva minute mai devreme. Directori, consilieri, reprezentanți: autoritățile. Pășesc zâmbitoare către colegii mai mari, să-i salut, să le dau binețe. Și iată ce-mi aud urechile: ‘Hai s-o facem așa, jid…’ – ooops, eu n-am voie să scriu cuvântul acela (că-mi șterge FaceBook postarea), este permisă doar pronunțarea…Am încremenit. Ce-ați spus? Răspunsul a venit promt, relaxat: ‘Hai, nu te mai supăra. Am spus așa în glumă…’ Nu, nu pot să nu mă supăr! Nu când îl pronunță oameni de cultură. Nu când este pronunțat într-un cadru oficial. Și nimeni n-a părut deranjat.În afară de mine, căci am ajuns, normal, să mă simt eu deplasată că m-a lovit o scîrbă fără margini. Nu. Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită. Tremur.”, a scris actrița Maia Morgenstern pe Facebook.

Colegii de breaslă ai actriței reacționează în urma postării

După ce Maia Morgenstern a dezvăluit ceea ce i s-a-ntâmplat, mai mulți colegi și-au arătat solidaritatea. Printre care regizorul Victor Ioan Frunză, actorii Oana Pellea și Marius Manole.

„Doamna Maia Morgenstern a fost azi victima unei ofense rasiste inacceptabile. Îi transmit artistei solidaritatea mea și compasiunea mea afectuoasă și vă îndemn și pe voi să faceți la fel. E mare nevoie!”, a scris regizorul Victor Ioan Frunză.

”Subscriu din toată inima!
Orice atitudine rasistă, orice jignire rasista, orice manifestare rasistă este absolut de neacceptat și de condamnat!”, a scris și Oana Pellea.
“Doamna Maia Morgenstern a fost azi victima unei ofense rasiste inacceptabile. Îi transmit artistei solidaritatea mea și compasiunea mea afectuoasă și vă îndemn și pe voi să faceți la fel. E mare nevoie! A scris domnul Victor Ioan Frunza Sunt alaturi. Nu am toleranta pentru nicio forma de rasism„, a scris și Marius Manole.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: