Redactia.ro
Home » Stil de viață » Mama mea a aflat că soția mea mă trata ca pe un om de serviciu de când lucrez de acasă și a făcut-o să regrete

Mama mea a aflat că soția mea mă trata ca pe un om de serviciu de când lucrez de acasă și a făcut-o să regrete

Nu am crezut niciodată că lucrul de acasă mă va transforma în servitorul soției mele cu normă întreagă. Când eu și Andreea ne-am căsătorit, totul părea împărțit echitabil. Însă, după nașterea gemenilor, echilibrul s-a pierdut și treptat am ajuns să fiu cel care se ocupa de toate treburile casnice, în timp ce încercam să jonglez și cu jobul meu. Timp de trei ani, am încercat să îmi fac treaba cât mai bine, dar situația devenea tot mai grea. Punctul de cotitură a fost atunci când mama mea a intervenit, iar totul s-a schimbat în moduri la care nu mă așteptam.

Cum a început totul

Totul a început când Andreea a născut gemenii noștri în urmă cu trei ani. După ce a petrecut doar două luni acasă cu copiii, s-a întors la muncă, dornică să-și continue cariera. La început, părea logic să preiau eu o mare parte din responsabilitățile casnice, având în vedere că aveam flexibilitatea de a lucra de acasă. Credeam că va fi o situație temporară și că Andreea va ajuta mai mult odată ce lucrurile se vor așeza.

„Pot să fac față”, mi-am spus în sinea mea. „Este doar o perioadă dificilă, iar apoi lucrurile vor reveni la normal.”

Cu toate acestea, lunile au trecut, iar nimic nu părea să se schimbe. Dimineață de dimineață, Andreea pleca la muncă, lăsându-mă acasă cu copiii. Eu le pregăteam mesele, le schimbam scutecele, le făceam băița și curățam haosul pe care îl lăsau în urmă. Când soția mea venea acasă, se prăbușea pe canapea și spunea doar: „Sunt obosită. Poți să te ocupi de cină?”

Viața de „super-tată”

Cu timpul, am început să observ că nu era vorba doar de oboseala de la muncă. Andreea ajunsese să se aștepte ca totul să fie rezolvat atunci când venea acasă. Nu mai eram doar un tată dedicat, ci și bucătarul, omul de serviciu și cel care se ocupa de orice sarcină apărută în gospodărie.

„Poți să iei hainele de la curățătorie?” mă întreba Andreea în timp ce ieșea pe ușă. Sau: „Te-ai apucat de spălat rufe?” îmi spunea la telefon, fără să ia în considerare că și eu aveam o slujbă cu normă întreagă, de care încercam să mă ocup în timp ce jonglam cu toate treburile casnice.

Am început să mă simt copleșit. Atunci când copiii au început să meargă la grădiniță, am sperat că voi avea în sfârșit un pic de timp pentru mine, dar Andreea mă vedea în continuare ca pe cel responsabil de tot ce ținea de casă. Am încercat să aduc în discuție problema, dar răspunsul ei a fost același de fiecare dată: „Dar ești acasă toată ziua. Ai timp să faci aceste lucruri.”

Această afirmație mă frustra enorm. Simțeam că Andreea nu înțelege cât de mult mă epuizau treburile zilnice. Nu era vorba doar despre curățenie sau gătit. Mi-era dor de prietenii mei, de o viață socială. Nu ieșisem în oraș de luni de zile și simțeam cum viața mea se restrângea tot mai mult.

O vizită neașteptată

Punctul de cotitură a venit într-o după-amiază, când mama mea a apărut pe neașteptate. Nu obișnuia să mă viziteze în timpul săptămânii, dar gătise lasagna și s-a gândit să-mi facă o surpriză. Când a intrat în casă, eu eram în mijlocul gătitului, împăturind rufele și încercând să răspund la un email de muncă. M-a privit pentru o clipă, cu o expresie de surpriză și îngrijorare în ochii ei.

„Ce naiba faci?” m-a întrebat, vocea ei trădând șocul.

„Doar obișnuitul”, i-am răspuns, încercând să zâmbesc. „Gătesc, curăț, lucrez. Exact ca în fiecare zi.”

Mama a lăsat lasagna pe tejghea și m-a privit cu o sprânceană ridicată. „Faci asta tot timpul?”

Am dat din cap. „Da. Andreea e foarte ocupată la muncă, așa că eu mă ocup de majoritatea treburilor.”

Atunci, sprâncenele mamei s-au încruntat. „Asta nu e corect”, a spus ea ferm. „Lucrezi și tu. Nu ar trebui să te ocupi de toate.”

Am ridicat din umeri, simțind o minge de emoții în gât. „Nu mă deranjează, dar devine greu. Nu mi-am văzut prietenii de luni de zile. Sunt complet epuizat.”

Atunci am văzut ceva schimbându-se în privirea mamei. Un foc interior s-a aprins în ochii ei. „Asta a mers prea departe”, a spus ea hotărâtă. „Știu exact ce trebuie să fac.”

Planul mamei

Fără să apuc să răspund, mama a scos telefonul din geantă. „Mama, ce faci?” am întrebat-o, dar ea nu mi-a răspuns. A format un număr și, după câteva secunde, am auzit-o vorbind cu Andreea. „Andreea, weekendul acesta vei fi singură cu copiii. Fiul meu are nevoie de o pauză”, a spus mama, vocea ei fermă și clară.

Nu puteam să cred ce auzeam. Andreea a fost șocată de apelul mamei. „Dar… dar am deja planuri!”, a protestat ea. „Am yoga, o programare la epilare și o manichiură.”

Mama nu i-a lăsat loc de negociere. „Planurile tale pot aștepta. Fiul meu are nevoie de o pauză. Mâine dimineață îl duc la un spa pentru weekend. Tu vei rămâne acasă și vei avea grijă de copii.”

A închis telefonul și s-a întors către mine cu un zâmbet larg. „Este timpul să te răsfeți puțin, fiule.”

Weekendul eliberator

M-am trezit a doua zi dimineață, în drum spre un centru spa de lux. Era prima dată în trei ani când îmi luam o pauză adevărată. Am petrecut weekendul relaxându-mă, făcând masaj și bucurându-mă de liniștea pe care nu o mai experimentasem de mult timp. Era ca și cum un val de oboseală se ridica de pe umerii mei, iar pentru prima dată în multă vreme, m-am simțit cu adevărat relaxat și reîncărcat.

Pe de altă parte, Andreea se confrunta pentru prima dată cu responsabilitățile zilnice care până atunci căzuseră doar pe umerii mei. Trebuia să se ocupe de copii, de curățenie, de gătit și de tot ce însemna să gestioneze o casă.

Confruntarea

Când m-am întors acasă, Andreea m-a întâmpinat la ușă cu un chip obosit. Părul ei era prins într-un coc dezordonat, iar cercurile întunecate din jurul ochilor trădau cât de greu îi fusese. „Îmi pare atât de rău”, a șoptit ea, privindu-mă în ochi. „Nu mi-am dat seama cât de mult te ocupai până nu am fost nevoită să fac totul singură.”

Am îmbrățișat-o, simțind o greutate ridicându-se de pe umeri. „E în regulă, dar trebuie să facem asta împreună. Nu mai pot continua așa.”

Andreea a dat din cap și mi-a spus că a luat deja legătura cu șeful ei pentru a reduce orele de muncă. „Trebuie să fiu mai prezentă pentru tine și pentru băieți. Nu vreau să îmi pierd familia”, a adăugat ea, iar cuvintele ei m-au umplut de speranță.

Schimbările în bine

În săptămânile care au urmat, lucrurile s-au schimbat considerabil. Andreea și-a ținut promisiunea și a început să contribuie mai mult la treburile casnice, iar eu am reușit să-mi recâștig o parte din viața socială pe care o pierdusem.

Nu era o transformare peste noapte și nu toate zilele erau perfecte, dar acum eram din nou o echipă. Lucram împreună, sprijinindu-ne reciproc în loc să trăim ca doi străini în aceeași casă.

Această experiență m-a învățat că este important să cer ajutor și să nu accept situații care îmi depășesc limitele. Am realizat că munca mea, atât acasă, cât și la serviciu, merita respect și apreciere.

Pentru prima dată în multă vreme, mă simțeam cu adevărat valorizat. Andreea începuse să aprecieze eforturile mele, iar noi doi reușeam să reconstruim un echilibru sănătos și o viață de familie autentică.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect