Redactia.ro
Home » Sport » Marcello Lippi spune adio fotbalului! Câte trofee are antrenorul

Marcello Lippi spune adio fotbalului! Câte trofee are antrenorul

Marcello Lippi retragere, juventus, Italia

Unul dintre cei mai titrați antrenori din lume spune adio fotbalului. La 72 de ani, Marcello Lippi a decis că a venit momentul să-și anunțe retragerea.

Marcello Lippi se retrage după o carieră impresionantă de 37 de ani în care a adunat 20 de trofee.

„Am terminat definitiv cu antrenoratul. Da, gata cu statul pe bancă. Dar în alte funcții…să vedem. E inutil să vorbesc acum, până nu apare ceva”, a declarat Lippi, potrivit celor de la Radio Sportiva.

Cel mai important trofeu câștigat în carieră a fost Cupa Mondială din 2006, obținută cu naționala Italiei. Într-un interviu acordat jurnaliștilor italieni, Lippi a făcut o retrospectivă a vieții sale.

„Sunt fericit pentru tot ce am reușit să fac. Sunt mândru de copii mei și sunt recunoscător că încă sunt însurat. Mă simt foarte bine atunci când un prieten îmi spune că sunt așa cum eram la 15 ani. Am un regret însă. Nu am învâțat mai multe limbi străine”, a spus antrenorul.

Care a fost echipa de suflet a tehnicianului

Marcello Lippi a început să antreneze în 1982. Prima echipă antrenată a fost Sampdoria (la tineret), formație care mereu a rămas în sufletul italianului. După trei ani a preluat-o pe Pontedera. Au urmat Siena, Pistoiese, Carrarense, Cesena, Lucchese, Atalanta, Napoli, Juventus, Inter, Guangzhou Evergrande și naționala Chinei. A fost și selecționerul Italiei în două mandate. Ca selecționer cea mai mare performanță a fost titlul mondial în 2016. În schimb cu Juventus a câștigat cele mai multe trofee din carieră. 9, dintre care 5 titluri în Serie A. A stat pe banca italienilor în 244 de meciuri. A mai luat 4 supercupe ale Italiei, un trofeu în Liga Campionilor, o Supercupă a Europei și o Cupă Intercontinentală. Marcello Lippi a fost primul antrenor care a câștigat cele mai prestigioase titluri fotbalistice atât la echipe de club, cât și la echipe naționale. A fost egalat doar de Vicente del Bosque.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: