Redactia.ro
Home » Știri » Marea Britanie începe vaccinarea în masă! Cine o să fie primii beneficiari

Marea Britanie începe vaccinarea în masă! Cine o să fie primii beneficiari

Marea Britanie începe vaccinarea în masă! Cine o să fie primii beneficiari

Marea Britanie începe vaccinarea în masă. Primele vaccinări vor avea loc marți, anunțul fiind făcut chiar de ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock. 

Marea Britanie începe vaccinarea în masă

Marea Britanie este una dintre cele mai afectate țări din Europa. Încă de la începutul pandemiei de coronavirus a fost înregistrate peste 61.000 de morţi. De aceea, se va începe vaccinarea în masă, fiind prima țară din lume care a autorizat folosirea vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

De asemenea, Marea Britanie va fi prima ţară occidentală care va începe campania de vaccinare. Pregătirile au început deja, astfel că Matt Hancock, a numit prima zi de vaccinare drept „V-day” (Ziua Victoriei) și a subliniat că „săptămâna care vine reprezintă un moment istoric”, potrivit News.ro.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie a declarat că personalul din sănătate ”lucrează tot weekendul pentru a pregăti lansarea programului, primele vaccinări vor fi efectuate marţi”.

Cine o să fie primii beneficiari?

Potrivit informațiilor transmise de oficialii care se ocupă de campania de vaccinare, primii beneficiari o sa fie persoanele vulnerabile și cei cu vârsta de peste 80 de ani. Astfel că, printre persoanele cu un risc crescut de infectare, se numără și regina Elisabeta a II-a și prințul Philip, care se vor vaccina curând, cei doi având 94, respectiv 99 de ani.

”Prima dată vor avea prioritate cei mai vulnerabili şi cei cu vârsta peste 80 de ani, personalul din casele pentru vârstnici şi cel din serviciul public de sănătate”, a mai declarat Matt Hancock.

Marea Britanie începe campania de vaccinare. Au fost deja comandate 40 de milioane de doze din acest vaccin, cu care vor fi protejate 20 de milioane de persoane, două doze fiind necesare pentru imunizare. 800.000 de doze sunt disponibile în primă fază în Marea Britanie.

Depozitarea vaccinului este o provocare logistică pentru că vaccinul trebuie păstrat la o temperatură de -70 de grade, iar decongelarea lor durează mai multe ore. Mai multe „hub-uri” vor fi instalate în 50 de spitale din Anglia, apoi 1.000 de centre de vaccinare vor fi organizate, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Reacțiile adverse ale vaccinului anti Covid-19

Potrivit studiilor, doar 10-15% dintre voluntarii pe care s-au testat vaccinurile Pfizer şi Moderna contra COVID-19 au raportat efecte secundare ”semnificativ observabile”. Dr. Moncef Slaoui, şeful Operaţiunii Warp Speed pentru vaccinarea anti-coronavirus din SUA, a declarat că efectele secundare de după inoculare pot dura până la o zi şi jumătate.

Persoanele cu efecte secundare au raportat roşeaţă şi durere la locul injecţiei, dar şi febră, frisoane, dureri musculare şi dureri de cap. De asemenea, acesta a adăugat că cei mai mulţi nu au avut efecte secundare observabile. Potrivit medicului, acum se cunosc efectele pe termen scurt şi pe cele pe termen mediu ale inoculării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: