Redactia.ro
Home » Sport » Mario Iorgulescu reclamă la CCR! Ce acuză fiul șefului LPF!

Mario Iorgulescu reclamă la CCR! Ce acuză fiul șefului LPF!

Mario Iorgulescu, Mario Iorgulescu accident, Italia

Aflat încă în Italia, Mario Iorgulescu a reclamat la Curtea Constituțională a României că i-ar fi fost încălcate drepturile în procesul de omor.

Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal a fost trimis în judecată pentru că în septembrie 2019 a omorât un bărbat, după ce a provocat un accident auto. Testele au arătat că în momentul tragediei, Mario Iorgulescu conducea sub influența drogurilor. După ce a fost internat la un spital din București, a fost transferat la o clinic din Italia, iar de atunci nu s-a mai întors în România. În 2020, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul București a hotărât că procesul poate începe. De asemenea a respins cererea, de schimbare a încadrării juridice, din omor în ucidere din culpă.
Acum, potrivit Libertatea, tânărul susține că CCR i-a încălcat mai multe drepturi prevăzute în Constituție. Accesul liber la justiție, dreptul la viață intimă, familială și privată, secretul corespondenței, dar și dreptul la un proces echitabil.

Încadrarea nu a fost schimbată

Mario Iorgulescu a solicitat să fie judecat pentru ucidere din culpă și nu pentru omor. Potrivit Codului de Procedură Penală, pentru ucidere din culpă primești de la 1 la 5 ani, iar pentru omor de la 10 la 20 de ani de închisoare.
Pe 8 septembrie 2019, fiul lui Gino Iorgulescu a produs un accident mortal. A intrat cu bolidul său de lux, Aston Martin model DBS, evaluat la 300.000 de euro, într-o altă mașină pe Șos Chitilei. Viteza pe care o avea a fost de 143 km/h. În acel moment testele efectuate au arătat că tânărul avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare. În plus era și sub influența substanțelor interzise. Mario Iorgulescu a fost internat de urgență la Spitalul Universitar de Urgență Elias București, unde a suferit o intervenție chirurgicală.
Pe 19 septembrie, procurorii au dispus continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Patru zile mai târziu, Gino Iorgulescu și-a mutat fiul la o clinică din Italia.
În luna octombrie a aceluiaș an, s-a emis un ordin european de anchetă, activitatea fiind dispusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Pe data de 31 octombrie, Mario Iorgulescu a fost mutat la o altă clinică tot din Italia, unde se află internat și în prezent. Pe 21 decembrie, fiul lui Gino Iorgulescu ar fi trebuit să se prezinte în fața anchetatorilor români, dar a invocat motive de natură medicală. Avocații săi au solicitat ca activitățile să fie efectuate tot prin procedură judiciară internațională. Procurorii au decis să schimbe încadrarea juridică a faptelor, acuzându-l de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Pe 23 ianuarie 2020 s-a emis un alt ordin european pentru ca Mario Iorgulescu să poată fi audiat din nou. Pe 5 martie, Tribunalul București a decis arestarea în lipsă a lui Mario Iorgulescu, iar pe 14 august, parchetul de pe lângă Tribunalul București a hotărât trimiterea în judecată a tânărului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: