Redactia.ro
Home » Știri » Marius Budăi, despre majorarea pensiilor: „Este o prioritate“

Marius Budăi, despre majorarea pensiilor: „Este o prioritate“

Marius Budăi, despre majorarea pensiilor: „Este o prioritate“

Veste bună pentru pensionari! Marius Budăi, ministru al Muncii și Protecției Sociale din România, a anunțat luni, 18 aprilie, că majorarea pensiilor este o prioritate. Cu toate acestea, există însă o problemă. Acest lucru nu se poate realiza fără a sparge procentul de 9,4%.

În cadrul unei emisiuni tv, ministrul a fost întrebat dacă pensiile vor primi o majorare.

„Vor fi majorări la pensii? De aia vreau să sparg acel procent de 9,4% că altfel nu pot rezolva inechitățile, nici să vorbim de majorări. Am avut o majorare în ianuarie, și cu siguranță este o prioritate pentru noi.

Vrem să construim ca în viitor să putem majora pensiile. Dar nu sunt eu acea persoană care să anunț ceva pe ce nu am nicio bază. Nu o să dau o speranță pe care nu o putem îndeplini.

Nu vrem o renegociere pe ansamblu a PNRR. Este un procent nerealist acel 9,4%. Noi nu vrem să scoatem reforma pensiilor de acolo, deși foarte mulți din specialiști ne cer acum să nu renunțăm la legea 127. Însă anumite chestiuni din interiorul unei reforme, de ce să nu le îmbunătățim?“, a declarat Marius Budăi la Digi.

Marius Budăi, despre majorarea pensiilor: „Este o prioritate“

De asemenea, Marius Budăi a adăugat că resursele sunt întinse la maxim și nu poate preciza un termen precis din punct de vedere juridic.

„Oricine, un jurnalist, cetățeanul de pe stradă, poate să folosească expresia de pensii speciale oricând dorește, dar tu ca specialist când știi că din punct de vedere juridic nu există acest termen nu poți să îl scrii într-un document oficial.

Din cauza acestei formule s-a înțeles că în acel procent de 9,4% trebuie să intre toate pensiile speciale și militare și restul. Ceea ce noi avem acum, ne costă 8,1% din PIB în această lună doar pensiile pe contributivitate, avem 1,2 % – pensiile militare și ordine publică și celelalte pensii pe alte legi la 1,3%. Iată că suntem deja acum la 9,3-9,4%.

Un alt jalon spune că „rezolvarea inechităților“. Dacă noi deja suntem la 9,4% unde mai rezolvăm inechitățile din sistem?“, a completat ministrul.

Marius Budăi, anunț anterior

Marius Budăi a spus anterior că ajutorul financiar oferit românilor vulnerabili și companiilor locale este în atenția sa. De asemenea, acesta i-a asigurat pe pensionarii români că Guvernul de la București are suficienți bani pentru a le oferi voucherele speciale de la 1 iunie.

Sursa foto: facebook.com/ Marius Budăi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: