Redactia.ro
Home » Știri » Mărturii sfâșietoare din Fâșia Gaza! ”O femeie a murit alergând spre adăpost”

Mărturii sfâșietoare din Fâșia Gaza! ”O femeie a murit alergând spre adăpost”

Mărturii sfâșietoare din Fâșia Gaza! ”O femeie a murit alergând spre adăpost”

Conflictul din Fâșia Gaza a adus moartea mai multor victime colaterale, iar printre cei uciși din cauza bombardamentelor, au fost și bătrâni care au cedat emoționat, încerând să fugă din calea rachetelor. 

Mărturii sfâșietoare din Fâșia Gaza! ”O femeie a murit alergând spre adăpost”

După luptele aprige dintre statul Israel și gruparea Hamas, oamenii din Fâșia Gaza au nevoie acum de mult timp pentru a-și reveni psihic din șocul provocat. Se pare că acest lucru a fost dezvăluit de Meidan Butnaru, un român israelian care subliniază că traumele psihice la care sunt supuși conaționalii săi există de multă vreme.

Meidan Butnaru este patronul unei cunoscute agenții de turism, care aduce turiști israelieni în România încă din deceniul trecut. ”Timp de mai bine de 15 ani am adus în România peste 150.000 de turiști israelieni, care proveneau inclusiv din zona apropiată de Fâșia Gaza. Știți ce găseau toți acești oameni în România? Liniștea pe care n-o aveau acasă!”, a declarat Meidan Butnaru în exclusivitate pentru fanatik.ro.

Meidan Butnaru și-a început confesiunea cu o mărturie șocantă. Acesta a povestit cum o doamnă a murit în drum spre adăpost, imediat după ce a auzit sirenele.

”Oamenii care locuiesc lângă Fâșia Gaza trăiesc în acest haos de zeci de ani și casele lor sunt dotate cu bunkere. Chiar dacă sună sirena, ei nu au timp să se ascundă, în cazul unei agresiuni. Sunt numai 15 secunde pentru a intra în adăpost. Și, trebuie să repet, această situație durează de ani buni. De câțiva ani, problema s-a agravat, iar tirurile de rachete au ajuns până în Așkelon și Așdod, două orașe mari. Nu cunosc români care să fi fost victimele atacurilor, dar sunt la curent cu un caz cumplit. O doamnă în vârstă a murit, deși nu a fost lovită de rachete sau de vreo altă armă. Dar, sirena a sunat, iar femeia, știind că are timp doar 15 secunde să ajungă în adăpost, a fugit, probabil de la baie, a alunecat, a căzut și a murit! Sirena a ucis-o, iar asta reprezintă pericolul traumelor. Sirenele omoară! Și ele sunt arme!”, a mai declarat Meidan Butnaru.

Un copil de 5 ani s-a grăbit să-și salveze sora

Un alt episod de care și-a amintit patronul touroperatorului israelian a fost despre filmul cu un copil de cinci ani care s-a grăbit să-ți salveze sora.

”Pe o rețea de socializare a fost postat un film în care un copil, în vârstă de 5 ani, stătea cu sora sa, în living. În momentul în care s-a auzit sunetul sirenei, băiețelul s-a ridicat, și-a luat în brațe surioara și a fugit în adăpost. Deja, pentru astfel de copii, toată această teroare a devenit un mod de viață. Noi discutăm despre morți, dar aceștia nu sunt totul. Există oameni terorizați zilnic, și nu din pricina armelor propriu-zise!”, a spus acesta.

Faptul că întreaga omenire și-a îndreptat, abia acum, atenția către situația din respectiva „zonă de foc” pare rezultatul unei conjuncturi. În realitate, o mare parte din populația „Țării Sfinte” trăiește, de decenii, sub spectrul terorii.

”Toate țările din lume sunt foarte atente acum la ce se întâmplă în Israel, dar, cel puțin pentru orașele din apropierea Fâșiei Gaza, și sunt foarte multe, ca și pentru sate, acest război durează de zeci de ani. Nu de ieri, de azi, tirurile de rachete terorizează populația din multe zone. „Lumea largă”, cum se spune, este interesată acum de ce se întâmplă, pentru că au fost bombardate Ierusalimul și Tel Avivul”, a explicat românul de origine israeliană.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: