Redactia.ro
Home » Știri » Medic de familie, condamnat la 3 sentințe pe viață pentru abuzuri sexuale asupra pacientelor

Medic de familie, condamnat la 3 sentințe pe viață pentru abuzuri sexuale asupra pacientelor

Medic de familie, condamnat la 3 sentințe pe viață pentru abuzuri sexuale asupra pacientelor

Acest medic de familie din Marea Britanie a fost descoperit și acuzat de abuzuri sexuale repetate asupra pacientelor. Judecătorii l-au condamnat la 3 sentințe de închisoare pe viață

Manish Shah, un medic de familie din Marea Britanie, a fost condamnat la trei sentințe pe viață după ce a comis abuzuri sexuale asupra a 90 de paciente, scrie BBC.

Shah a asaltat 23 de femeie și o minoră de 15 ani în timp ce lucra în Londra. Acesta a efectuat examene medicale invazive asupra victimelor pentru propria plăcere. Curtea Penală Centrală a Angliei informează că medicul se folosea de exemple de persoane celebre, precum Angelina Jolie și Jade Goody, pentru a își înspăimânt pacienții.

Medic de familie transformat în monstru

Un judecător l-a caracterizat drept un „maestru al decepției care s-a folosit de poziția sa de putere pentru a comite abuzuri”. Medicul, pentru o perioadă de 4 ani (2009-2013), și-a convins victimele să îl lase să le facă examinări medicale ce nu erau necesare, informează libertatea.ro

Doctorul în vârstă de 50 de ani a fost găsit vinovat toamna trecută de 25 de abuzuri sexuale împotriva pacientelor din Centrul Medical Mawney.

În urma unui proces din 2018 a fost condamnat pentru alte 18 infracțiuni de abuz sexual, rezultând un total de 90 de victime, luând în considerare și primele 23 de paciente. Manish Shah își alegea pacienii dintre cei vulnerabili, fie foarte tineri sau care au avut în familie cazuri de cancer.

S-a folosit de povestea Angelinei Jolie, care și-a extirpat sânii pentru a scăpa de riscul de a avea cancer mamar, pentru a convinge o pacientă să îl lase să îi examineze sânii.

Loading...