Redactia.ro
Home » Știri » Medicul Mircea Beuran, adus la DNA. Există suspiciuni de luare de mită

Medicul Mircea Beuran, adus la DNA. Există suspiciuni de luare de mită

Cazul de la Spitalul Floreasca. Cum se apără Mircea Beuran

Procurorii DNA au făcut, joi, percheziții la Spitalul de Urgență Floreasca din București, dar și la domiciliul medicului Mircea Beuran, fost şef al Secţiei de chirurgie.

Beuran a fost ridicat de anchetatori şi dus la sediul DNA, el fiind vizat într-un dosar de luare de mită, fapte care ar fi avut loc în anul 2018.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, săvârşite pe parcursul anului 2018. În cursul zilei de 13 februarie 2020, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare la două adrese situate în municipiul Bucureşti, dintre care una la sediul unei instituţii publice”, se arată într-un comunicat al DNA, transmis de Mediafax.

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, a declarat la Realitatea PLUS că a fost contactat de o persoană care i-ar fi dat mită lui Mircea Beuran.

„O persoană care i-ar fi dat mită lui Beuran m-a contactat. (…) Este vorba despre 10.000 de euro. Informațiile pe care le dețineam acum câteva luni cu privire la posibile fapte de corupție cu privire la Beuran ar putea fi confirmate în aceste zile. Sunt implicate și alte persoane din sistemul medical, nu numai el. Aș lăsa ca procurorii să comunice numai ce pot în această fază a anchetei penale. (…) Nu e un caz particular, chiar ieri îmi scria un domn despre practicile unor dumnezei medicali.

Azi am primit informații de la un domn care reprezenta o firmă de medicamente și care-mi explica cum a dat mită în două tranșe unor doctori care erau șefi de secție și care foloseau foamea de bani a unor firme din industria farmaceutică pentru a-și rotunji veniturile. Eu îi trimit la procurori să-și facă datoria civică. E trist că oamenii au mai multă încredere în mine uneori decât în instituții ale statului”, a declarat Emanuel Ungureanu, într-o intervenție telefonică.

A fost demis în ianuarie

Mircea Beuran a fost demis din funcția de şef al Secţiei de chirurgie de la Spitalul Floreasca în luna ianuarie, după ce o femeie a decedat în urma unor arsuri suferite pe masa de operaţie.

Raportul Spitalului de Urgență, realizat după decesul femeii arse în timpul unei operații, arată că ”incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie”, iar ”Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției”.

Tot în ianuarie, Mircea Beuran a pierdut alegerile pentru un nou mandat de președinte al Senatului Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, în fața lui Dragoș Vinereanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: