Redactia.ro
Home » Homepage » Medicul Mircea Beuran, plasat în AREST la domiciliu

Medicul Mircea Beuran, plasat în AREST la domiciliu

mircea beuran

Medicul Mircea Beuran a fost plasat, vineri, în arest la domiciliu, în dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat de luare de mită. Acesta a fost reținut, joi seara, de procurorii DNA, fiind acuzat că ar fi luat 10.000 de euro mită. Decizia nu este definitivă.

Beuran a fost dus în fața judecătorilor Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorii au decis că medicul poate fi cercetat în arest la domiciliu. Decizia poate fi pusă în aplicare de îndată, astfel că, în jurul orei 20.00, când va expira ordonanţa de retinere, Beuran va părăsi Arestul Capitalei şi va merge acasă, unde va fi în arest la domiciliu în următoarele 30 de zile, transmite Mediafax.

Decizia poate fi contestată

Conform unui comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Mirceea Beuran a fost reținut pentru că ar fi luat mită în perioada în care era președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

„În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor”, conform comunicatului de presă.

Pe numele medicului este deschis un alt dosar penal care vizează cazul femeii care a fost arsă în timp ce era pe masa de operaţie.

A fost șeful Secției de Chirurgie de la Spitalul Floreasca

Mircea Beuran a fost demis din funcția de şef al Secţiei de chirurgie de la Spitalul Floreasca în luna ianuarie, după ce o femeie a decedat în urma unor arsuri suferite pe masa de operaţie.

Raportul Spitalului de Urgență, realizat după decesul femeii arse în timpul unei operații, arată că ”incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie”, iar ”Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției”.

Tot în ianuarie, Mircea Beuran a pierdut alegerile pentru un nou mandat de președinte al Senatului Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, în fața lui Dragoș Vinereanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: