Redactia.ro
Home » Știri » Merg elevii, luni, la şcoală? Ce răspuns au dat profesorii după ultima ofertă a Guvernului pentru încetarea grevei

Merg elevii, luni, la şcoală? Ce răspuns au dat profesorii după ultima ofertă a Guvernului pentru încetarea grevei

O nouă ofertă pentru cadrele didactice! Salariile cresc cu 1.000 lei brut, de mâine

Guvernul a anunțat, duminică, faptul că va începe luni discuțiile cu toate sindicatele, începând cu Educația, pentru următoarea lege a salarizării.

Marți este anunțat un amplu protest al profesorilor, la care sunt așteptați 20.000 de dascăli, la Cotroceni, după ce săptămâna trecută 15.000 de profesori au manifestat în Capitală, cerând salarii mai mari.

Elevii nu merg nici luni la şcoală

Astfel, Guvernul propune plata în două tranșe a sumelor de 2.500 lei pentru personalul didactic și auxiliar și 1000 de lei pentru personalul nedidactic, anunțând o dislocare totală de fonduri de peste 700 milioane de lei, din care 410 milioane bani de la UE.

Acești bani se vor adăuga la cei 300 de milioane de lei alocate pentru majorarea veniturilor personalului nedidactic, lucru care s-a întâmplat deja. Împreună sunt peste un miliard de lei pe care guvernul îi alocă pentru majorarea veniturilor personalului din sistemul educațional.

Sunt peste 200.000 de bugetari, practic toţi angajaţii din sistemul de învăţământ care vor primi diferit.

Cei 2.500 lei prima de carieră didactică va fi în regim tranzitoriu. 1.000 de lei pentru personalul nedidactic.

Este dovada că Guvernul tratează cu seriozitate problemele personalului din Educație„, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri” – președintele Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”.

Cât despre greva profesorilor, ea va continua şi zilele viitoare.

Nu ne dorim acest lucru, dar dacă unii cred că vin cu astfel de declaraţii duminică şi luni încetează greva, nu e credibil. Răspunsul îl vor primi marţi din partea noastră.

Din păcate, soluţiile guvernului nu pot fi luate în seamă. Asta putea să facă mai de mult. Ne facem că negociem, asta este realitatea„, a încheiat Marius Nistor, lider de sindicat.

Klaus Iohannis i-a certat pe sindicalişti

Klaus Iohannis i-a mustrat pe sindicaliștii din învățământ,  joi, în declarații de presă făcute în comuna Cristian din Sibiu, unde se afla împreună cu președintele Germaniei.

Acesta a spus că ”nimeni n-a constatat că s-au adoptat legile Educației” și că ”trebuia menționat și acest lucru”. Iohannis a mai spus că ”cei care vorbesc despre ce ar trebui să facem să vadă că am făcut pași”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: