Redactia.ro
Home » Știri » Mersul la mall în weekend este condiționat de vaccin. Anunțul făcute de Dan Barna

Mersul la mall în weekend este condiționat de vaccin. Anunțul făcute de Dan Barna

Mersul la mall în weekend este condiționat de vaccin. Anunțul făcute de Dan Barna

Românii ar putea fi condiționat de vaccin pentru a merge în mall în weekend. Aceasta este una dintre măsurile luate în calcul de Guvern. 

Mersul la mall în weekend este condiționat de vaccin. Anunțul făcute de Dan Barna

Românii nu vor mai putea merge la mall dacă nu sunt vaccinați împotriva COVID-19, este una dintre măsurile discutate de coaliția de guvernare pentru a stimula astfel populația să se imunizeze.

”Am discutat în ședința coaliției, au fost prezentate mai multe variante asupra căruia premierul și-a exprimat susținerea. Trebuie să venim cu măsuri pe măsura celorlalte state europene pentru a încuraja vaccinarea. Valul patru va avea un efect de stimul pentru populația care nu e împotriva vaccinului, dar nu s-a vaccinat încă. Sunt două tipuri de măsuri: de încurajare a vaccinării, dar și pentru cadre medicale, pentru accesul la servicii neesențiale, să fie condiționată de vacinare. Mersul la mall, de pildă, să fie condiționat de vaccinare. Gândim toate variantele să convingem oamenii din mediul rural să mergem să se vaccineze. Se discută diverse variante de vauchere, stimulente, bonuri, tichete, nu bani direct. S-a discutat și posibilitatea unei loterii în utilaje agricole. Dacă nu reușim să creștem procentul de vaccinare la nivel național, o să avem probleme și prin urmare gândim tot felul de măsuri pentru a încuraja populația să se vaccineze”, a precizat Dan Barna.

Dan Barna a mai precizat că guvernul nu ia în considerare stimulente în bani pentru vaccinare, dar ar putea fi acordate vouchere, bonuri sau să fie organizată o tombolă dedicată mediului rural. ”Vaccinarea este singura soluție, nu avem altă șansă decât să creștem numărul persoanelor vaccinate”, a mai transmis Dan Barna.

În total, de la începutul campaniei naționale de vaccinare, în decembrie 2020, și până în prezent, în România au fost vaccinate 4.918.657 de persoane, dintre care 4.762.837 cu schema completă. România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană ca procent din populație vacciantă, o situație mai rea fiind înregistrată doar în Bulgaria.

Ar putea fi necesară a treia doză de vaccin

Premierul Florin Cîțu a spus, marți, în privința celei de a treia doze de vaccin anti-Covid că ”așa arată direcția în care care merg discuțiile” și că specialiștii vor veni cu o decizie finală din acest punct de vedere.

”Așteptăm o decizie. Specialiștii ne vor spune exact, nu sunt eu în măsură. Așa arată direcția în care care merg discuțiile”. Întrebat despre cum se pregătesc autoritățile pentru valul 4 al pandemiei, Cîțu a răspuns: „Pregătirea este vaccinarea”.

Totodată, de la 1 august mai urmează o serie de relaxări, care vor viza organizarea evenimentelor, a mai dezvăluit prim-ministrul. „Relaxări, nu restricții. Nu scăpăm de mască la interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult pentru evenimente în spațiu în aer liber, cu un număr mai mare de participanți. Ora nu se schimbă, rămâne tot ora 2 noaptea. Nu sunt foarte multe relaxări. Așa cum arată acum situația, mergem cu ce avem, cu excepția evenimentelor. Suntem încă într-o situație foarte bună. Avem și condiții la intrarea în țară pe care nu le modificăm. Suntem precauți”, a declarat Florin Cîțu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: