Redactia.ro
Home » Știri » EXCLUSIV Mesajul apărut la „Matei Balș” după incendiul care a ucis opt persoane: „Ne omoară de vii bătrâni, tineri sau copii”

EXCLUSIV Mesajul apărut la „Matei Balș” după incendiul care a ucis opt persoane: „Ne omoară de vii bătrâni, tineri sau copii”

GALERIE FOTO (3) Mesajul apărut la _Matei Balș_ după incendiul care a ucis opt persoane

Mesajul apărut la „Matei Balș” după incendiul care a ucis opt persoane. Incendiul de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș a ucis nouă persoane până în prezent. Tragedia de la spitalul din București a șocat o țară întreagă și i-a determinat pe unii să posteze un mesaj cutremurător chiar în fața unității medicale.

EXCLUSIV Mesajul apărut la „Matei Balș” după incendiul care a ucis opt persoane: „Ne omoară de vii bătrâni, tineri sau copii”

Mesajul apărut la „Matei Balș” după incendiul care a ucis opt persoane. Incendiul de la „Matei Balș” a îndurerat familii și a șocat o țară întreagă. Faptul că se întâmplă astfel de tragedii în sistemul medicald din România, i-a determinat pe unii să reacționeze. Pe clădirea din fața Institutului Național „Matei Balș” a apărut un mesaj cutremurător, alături de câteva coroane de flori și lumânări aprinse în memoria victimelor care au murit din cauza incendiului. „O poveste fără sfârșit a unui sistem nenorocit care ne omoară de vii bătrâni, tineri sau copii!„, a fost mesajul cutremurător scris pe peretele clădirii din fața spitalului.

Mesajul apărut la „Matei Balș”

Marți dimineață a murit a noua persoană în urma incendiului de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.Ultimul deces s-a înregistrat la o femeie de 70 de ani, care era transferat la Spitalul de Urgență „prof.dr. Dimitrie Gerota”, internată la Secția de Terapie Intensivă. Femeia se afla în stare gravă intubată, avea comorbidități și era diagnosticată cu coronavirus.

În saloanele ATI nu era căldurăâ

Medicul Adrian Marinescu a declarat pentru Digi FM că în saloanele de Terapie Intensivă de la Institutul Național Matei Balș nu era o temperatură potrivită pentru acest sezon. Cu toate că au fost achiziționate centrale termice, acestea vor fi instalate abia săptămâna aceasta. „Nu era o temperatură de confort. Acum, noțiunea de frig sau de suportabil cred că este relativă, depinde de percepție. Noi am încercat în nenumărate rânduri să punem problema în ceea ce privește termoficarea centralizată și, mai mult decât atât, ne-am străduit și chiar cred că vom reuși, în această săptămână să avem un sistem independent cu centrale termice. Lucru care nu a fost deloc ușor, pentru că fiind un sistem pavilionar e destul de grei de realizat„, a declarat medicul.

De asemenea, specialistul a recunoscut că saloanele ATI de la spitalul „Matei Balș” sunt aerisite rar din cauza frigului de afară. Dacă geamurile ar fi deschise, pacienții ar îngheța de frig. Vicepremierul Dan Barna a anunțat marți că va fi prezentat un raport referitor la incendiul de la Spitalul Matei Balș care va curprinde și situația generală a sistemului de sănătate. De asemenea, acesta a menționat că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu se implică în ancheta incendiului.

Vicepremierul a declarat că aceste accidente nu pot fi ascunse și au loc peste tot în lume, doar că în România, incendiile în spitale au loc cam des. “Dar la noi parcă se întâmplă cam des şi din acest motiv sunt necesare măsuri foarte ferme, pe de o parte, necesitatea respectării regulilor. Nu ştiu care sunt cauzele de la Balş, dar nu aş fi deloc surprins să constat că s-au încălcat nişte reguli legate de limitarea accesului surselor de foc şi alte situaţii de genul acesta. Respectarea regulilor trebuie să devină obligatorie în toate locurile în care se foloseşte în contextul actual oxigenul”, a declarat Dan Barna.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: