Redactia.ro
Home » Știri » Meteo 13 – 20 ianuarie. Circulația atipică a aerului în Europa aduce temperaturi neobișnuite

Meteo 13 – 20 ianuarie. Circulația atipică a aerului în Europa aduce temperaturi neobișnuite

GALERIE FOTO (2)

Meteo 13 – 20 ianuarie 2020. Meteorologii anunță temperaturi neobișnuite pentru această perioadă. Circulație atipică a aerului în Europa

Simona Căpșună, meteorologul Digi24 a anunțat că o circulație atipică a aerului deasupra Europei face vremea să fie mult mai caldă decât normalul perioadei, în România.

„În continuare va fi tot mai cald, cel puțin până în acest weekend, avem temperaturi neobișnuit de ridicate, peste 10 grade vor fi în sudul țării, inclusiv în București. Este o circulație complet atipică a aerului, în Europa.

Jumătatea de sud va beneficia de o vreme stabilă, de aer cald, venită dispre Azov, în mod surprinzător, în timp ce Islanda, cea în jurul careia se creează cicloni islandezi care ar trebui să aducă ninsori, umiditate, acestea sunt active local, undeva în nordul Europei.

Miercuri a fost emisă tendința pentru următoarele patru săptămâni. Până la 3 februarie, se estimează că vor fi temperaturi peste cele normale, cel puțin în regiunile estice și sudice, iar precipitațiile vor fi deficitare. Urmează să vedem de la o săptămână la alta cum vor evolua lucrurile”, explică Simona Căpșună, pentru Digi24.

Meteo 13 – 20 ianuarie. Anunțul ANM

București

Vremea rămâne frumoasă, cu temperaturi care depășesc normalul perioadei. Cer senin și insorit, iar maximele termice vor ramane la 5-7 grade Celsius. Temperaturile vor ajunge chiar și 10 grade cu plus. Mai mult, pe 18 ianuarie 2020, bucureștenii se vor bucura de 13 grade celsius. Vremea se strică abia dupa 20 ianuarie, pentru când meteorologii anunță risc de îngheț.

La munte

Și la munte vom avea temperaturi cu plus, situate între 2 și 9 grade Celsius, cu zile însorite. Noaptea, temperaturile scad sub 0 grade, ajungând la -9 și -1 grad Celsius. De pe 20 ianuarie ne putem aștepta și la zăpadă în stațiunile montane.

În zonele montane temperaturile diurne se vor încadra între 2 și 9 grade Celsius. Pe timpul nopții valorile termice vor fi cuprinse între -9 și -1 grad Celsius. Zăpăda își va face apariția spre finalul prognozei, pe 20 ianuarie. Vântul va sufla slab spre moderat, iar soarele își va face simțită prezența pe tot parcursul intervalului specificat.

Meteo 13 – 20 ianuarie 2020 în toată țara

Meteorologii mai anunță că cantitățile de precipitații estimate pentru intervalul menționat vor fi deficitare în toate zonele țării. Regiunile vestice, nordice și sudice ale României vor fi ferite de ploi în cea mai mare parte a prognozei meteo.

Meteorologii anunță temperaturi mari până la începutul lunii februarie

Meteo 13-20 ianuarie 2020 Brașov

Meteorologii anunță că în Brașov vântul va sufla slab spre moderat, iar cerul va fi senin. Soarele își va face simțită prezența pe tot parcursul prognozei meteo. Temperaturile vor fi încadrate până la maxim 9 grade Celsius.

Vremea în Iași

Și în Iași vremea va continua să fie frumoasă pentru începutul lunii ianuare. Temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei atât ziua, cât și noaptea. Maximele se vor încadra între 3 și 5 grade Celsius ziua și -4 și -2 grade noaptea. Cerul va fi parțial senin sau predominant noros.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: