Redactia.ro
Home » Știri » Meteorologii au emis un COD GALBEN de caniculă. La ce temperaturi să ne așteptăm

Meteorologii au emis un COD GALBEN de caniculă. La ce temperaturi să ne așteptăm

cod galben

Vremea caniculară continuă să ne dea bătăi de cap. Meteorologii au emis un cod galben de caniculă, ce este valabil de vineri până sâmbătă, la ora 21.

Canicula din țara noastră nu dă semne că se va încheia prea curând. Prima săptămâna din ultima lună de vară ne aduce un cod galben de vreme caniculară, cu temperaturi extrem de mari, ce pot ajunge chiar și la 38 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis un cod galben de căldură pentru mai multe zone din țară. De asemenea, vântul va sufla cu putere. Disconfortul termic va fi accentuat, astfel că ar fi bine să ne protejăm de căldură stând mai degrabă în casă, purtând pălării și hidratându-ne.

Temperaturile resimțite vor fi, însă, mult mai mari decât ce arată termometrele. Astfel, vor fi temperaturi de peste 40 de grade. În Craiova se vor resimți 40 de grade, în Constanța –  42 de grade, București – 41 de grade, Giurgiu – 42 de grade, Buzău – 40 de grade.

Ce a transmis ANM despre vreme

Zonele cele mai afectate de caniculă vor fi cele din partea de sud și cea de est. Acolo, temperaturile vor fi de peste 35 de grade Celsius și este posibil să ajungă chiar și la 38 de grade Celsius. De asemenea, vântul va sufla și el destul de puternic.

„Pe arii extinse în regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară, se vor înregistra temperaturi maxime de 35…38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. În jumătatea de sud a țării local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în jurul a 55 km/h”, a transmis ANM.

Nu vom scăpa de căldură nici măcar în timpul nopții, iar cele mai afectate zone vor fi părți din Muntenia, Dobrogea și Oltenia.

„În Dobrogea, sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei și local în Oltenia nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade. Notă: Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și în Câmpia de Vest”, a mai specificat ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: