Redactia.ro
Home » Știri » Meteorologii au emis un cod galben. Se anunță vreme severă

Meteorologii au emis un cod galben. Se anunță vreme severă

Meteorologii au emis un cod galben

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 20 decembrie, un nou cod galben de vreme severă. Potrivit meteorologilor, se așteaptă ninsori și intensificări ale vântului. Iată ce zone sunt afectate și în ce interval este valabil acel cod galben!

Cod galben de ninsori și intensificări ale vântului

Anm a emis o alertă de vreme severă care a intrat în vigoare luni, la ora 10:00, și care va fi valabilă timp de 24 de ore. Astfel, în acest interval, la altitudini de peste 1700 de metri, mai specific în Carpații Meridionali și de Curbură, sunt așteptate ninsori. Se va depune un strat generos de zăpadă, iar vântul va bate cu o intensitate de peste 80-90 de km/h, viscolind stratul de zăpadă depus.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov şi Covasna.

Și-n restul zonei montane sunt așteptate aceste fenomene, însă la o intensitate mai mica. Și local vor fi prezente intensificări ale vântului, iar temperaturile maxime se vor situa între -2 grade și 8 grade, în timp ce cele minime vor fi între –8 și –1 grad.

În Capitală sunt așteptate precipitații slabe mixte. Și aici vântul va sufla cu putere. Temperatura maximă așteptată este de 4,5 grade, în timp ce cea minima e de -4, -3 grade. Atenție, vor exista condiții de polei.

Vremea se răcește considerabil în toată țara

Potrivit directorului ANM, miercuri și joi vor fi cele mai reci dimineți, iar maximele vor fi negative în aproape toată țara. Totuși, de Crăciun, vremea se va încălzi considerabil, diminuând șansele de ninsoare.

”Începând de marți, când vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, răcire care se va resimți în toată țara, cu valori minime pe parcursul nopților și dimineților foarte scăzute, caracterizează o vreme foarte rece pentru această perioadă.

Minimele vor coborî în diminețile de miercuri și joi, mai ales până la -15…-18 grade în zonele depresionare. Vor fi negative în toată țara, inclusiv în Capitală este posibil să consemnăm -9…-10 grade Celsius. Asta înseamnă că este posibil ca miercuri și joi să reprezinte cele mai reci nopți și dimineți și chiar și zile pentru că și maximele diurne vor fi negative în aproape toată țara. Cel mult -6 până la -1 grad în zona litoralului.

Începând din data de 23 vom observa o vreme în încălzire, valorile termice, atât cele diurne cât și cele nocturne vor depăși mediile climatologice specifice datei din calendar. Și vorbim de valori pentru zilele de joi, vineri și sâmbătă care, în partea de vest, sud, sud-est a țării, la nivelul maximelor, să înregistreze 13…14 grade Celsius.

Inclusiv în Capitală, pentru ziua de Crăciun, vorbim de temperaturi de 10 grade Celsius”, a anunțat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: