Redactia.ro
Home » Știri » Metrorex are o nouă conducere. Directorul a fost înlocuit cu un alt fost şef al metroului din București

Metrorex are o nouă conducere. Directorul a fost înlocuit cu un alt fost şef al metroului din București

metrorex

Directorul Metrorex și-a dat demisia după ce a fost ratat termenul de 30 iunie pentru deschiderea Magistralei 5 de metrou din Drumul Taberei. Consiliul de Administrație al Metrorex a numit joi un nou director general interimar.

Noul șef al metroului din Capitală este Gabriel Mocanu, care a mai deținut această funcție din mai 2007 până în decembrie 2008, transmite Hotnews.ro. Acesta îndeplinea, până la momentul numirii, funcția de director al Direcției Infrastructură și Sisteme Informatice, cu o experiență de peste 25 de ani în cadrul Metrorex.

„Consiliul de Administrație al Metrorex, întrunit în ședință, astăzi 02.07.2020, a luat act de demisia doamnei Mariana Miclăuș și a numit un nou director general interimar, în persoana domnului Gabriel Mocanu. Domnul Gabriel Mocanu îndeplinea, până la momentul numirii, funcția de director al Direcției Infrastructură și Sisteme Informatice, cu o experiență de peste 25 de ani în cadrul Metrorex”, anunță Ministerul Transporturilor.

„Încă de la numirea doamnei Miclăuș în funcția de director general interimar i-am spus că semnătura pusă pe un document care nu poate fi validat în teren înseamnă semnătura pusă pe actul de demisie”, a transmis Ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Cine e noul director Metrorex

Gabriel Mocanu lucrează pentru Metrorex încă din 1994. Acesta are diplomă de inginer de la Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnica București. De asemenea, a absolvit și cursurile post-universitare ale Colegiului Național de Apărare din cadrul Universității Naționale de Apărare Carol I.

Schimbarea conducerii are loc după vizita oficială de la Metroul din Drumul Taberei, când ministrul Transporturilor Lucian Bode a anunțat că nu se va mai respecta termenul de 30 iunie pentru darea în funcțiune a noii linii de metrou.

Consiliul de Administrație al Metrorex o numise pe Mariana Miclăuș în funcţia de director general provizoriu, începând cu data de 12 noiembrie 2019, aceasta înlocuindu-l pe Marin Aldea, căruia îi expirase contractul de mandat.

Etichete: