Redactia.ro
Home » Știri » Metroul Drumul Taberei – Ministrul Transporturilor anunță când va fi gata

Metroul Drumul Taberei – Ministrul Transporturilor anunță când va fi gata

Metroul Drumul Taberei - Ministrul Transporturilor anunță când va fi gata

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat, joi, că, în cursul săptămânii viitoare, va fi semnat contractul de automatizare pentru Magistrala 5 de metrou. Metroul Drumul Taberei va fi gata până la finele acestui an. Ministrul Transporturilor a verificat joi stadiul de execuţie a trei obiective de infrastructură din judeţul Giurgiu, Ilfov şi municipiul Bucureşti. Ultimul obiectiv vizitat de Răzvan Cuc a fost magistrala de metrou M5, Metroul Drumul Taberei.

„Am vrut să mă asigur în această vizită că antreprenorul îşi asumă termenul de finalizare a acestui obiectiv şi mai are de lucru doar la partea de finisaje. Şi tocmai m-a asigurat că, la sfârşitul acestui an, va finaliza tot ce ţine de finisaje şi structura fizică. Contractul de automatizare va fi semnat în cursul săptămânii viitoare. Automatizarea va fi, practic, finalizată până la sfârşitul acestui an. Domnul director şi-a pus mandatul la bătaie că va termina acest obiectiv şi vom circula pe Magistrala 5.

Ministrul Transporturilor a mai spus că din punct de vedere al banilor nu există nicio problemă. Statul a făcut toate plățile datorate constructorilor. Așadar nu ar exista niciun motiv pentru care Metroul Drumul Taberei să nu fie gata până la sfârșitul acestui an.

„Acum, şi eu o să fiu la fel de intransigent cu ei, cum sunt şi ei cu statul român”

„Din punct de vedere al banilor, n-avem o problemă cu constructorul, suntem cu plăţile la zi. Sunt pe fonduri europene. Deci, nu există nicio scuză să nu fie finalizat la sfârşitul acestui an. Aşteptăm de mulţi ani Magistrala 5, pentru că ştiu că s-au prelungit termenele de finalizare din diferite probleme pe care le-au invocat constructorii. Eu sper ca aceştia să-şi fi învăţat lecţia şi de data aceasta termenele să şi le asume şi să finalizeze în acest an, fără alte claim-uri, adică acei bani nemunciţi, cu care ne-au obişnuit anumiţi constructori. Acum, şi eu o să fiu la fel de intransigent cu ei, cum sunt şi ei cu statul român”, a declarat Răzvan Cuc.

După vizita Ministrului Transporturilor, Metrorex a anunţat că va achiziţiona 13 trenuri noi de metrou pentru secţiunea Drumul Taberei – Eroilor. Metrorex şi-a rezervat dreptul de a contracta încă maxim 17 trenuri noi de acelaşi tip. Acestea vor fi destinate operării pe secţiunea Eroilor – Iancului. Metrorex mai spune că a respectat de fiecare dată toate procedurile legale în ceea ce priveşte achiziţiile publice.

„Anunţul de participare la licitaţie a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) doar după ce documentaţia a fost verificată şi validată de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP)”, au subliniat reprezentanţii Metrorex.

Citește și: Ministrul Educației anunță adoptarea unei ordonațe de urgență care ii vizează pe profesori

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: