Redactia.ro
Home » Știri » Mezinul Ducilor de Cambridge a împlinit 3 ani. De ce va sta toată viața lui în umbra fraților mai mari?

Mezinul Ducilor de Cambridge a împlinit 3 ani. De ce va sta toată viața lui în umbra fraților mai mari?

Mezinul Ducilor de Cambridge a împlinit 3 ani. De ce va sta toată viața lui în umbra fraților mai mari?

Prințul Louis, mezinul Ducilor de Cambridge a împlinit vârsta de 3 ani! Strănepotul Reginei va sta toată viața lui în umbra fraților mai mari. Care este de fapt motivul!

Mezinul Ducilor de Cambridge a împlinit 3 ani

Prințul Louis de Cambridge s-a născut pe 23 aprilie 2018, împlinind anul acesta vârsta de trei anișori. este al treilea copil al Prințului William, Duce de Cambridge și al soției acestuia, Catherine, Ducesă de Cambridge.

Palatul Kensington a anunțat pe 4 septembrie 2017, că Ducele și Ducesa de Cambridge așteaptă cel de al treilea copil. Bebelușul s-a născut la data de 23 aprilie la ora locală 11:01 și a cântărit 3,8 kg la naștere. Ducele de Cambridge a asistat la naștere, iar echipa spitalul a fost condusă de Guy Thorpe-Beeston.

Copilul a fost văzut pentru prima dată în public, după șapte ore de la nașterea sa, în fața Spitalului St. Mary. În conformitate cu tradiția regala, numele prințului nu a fost anunțat imediat, dar 4 zile mai târziu, pe 27 aprilie 2018, numele acestuia a fost anunțat ca fiind Louis Arthur Charles.

Prințul Louis este al cincilea în linia de succesiune la tronul britanic după Regina Elisabeta, Prințul Charles, Prințul William, Prințul George si Prințesa Charlotte. Dar odată ce frații săi mai mari vor avea copii la rândul lor, Prințul Louis va fi împins spre coada liniei de succesiune. Ca și Prințul Andrew, cel de-al treilea copil al Reginei Elisabeta, Louis va avea un rol secundar în familia regală.

Mezinul Ducilor de Cambridge va fi membrul senior al familiei regale, dar frații lui vor avea mai multe îndatoriri, apariții, titluri, etc. Scopul lui va fi și este de a asigura linia de succesiune în caz că se întâmpla ceva cu frații lui mai mari ori urmașii lor.

Regina Elisabeta a schimbat legile privind Titlul strănepoților ei

La 31 decembrie 2012, Regina Elisabeta a II-a a emis un nou set de reguli garantând pentru toți copiii fiului cel mare al Prințului de Wales titlul de Alteță Regală. Acest act îl înlocuiește pe cel precedent, emis de regele George al V-lea la 11 decembrie 1917, care limita acordarea titlului princiar numai copiilor suveranului, copiilor fiilor suveranului și fiului cel mare al fiului cel mare al Prințului de Wales.

În timp ce acest lucru nu l-ar fi afectat pe Prințul George, fiind fiul cel mare al Ducelui de Cambridge, care este fiul cel mare al Prințului de Wales, oricare dintre viitorii lui frați născuți în timpul domniei reginei Elisabeta a II-a ar fi purtat titlul de Lord sau Lady până când bunicul lor, Prințul Charles ar fi urcat pe tron​​.