Redactia.ro
Home » Sport » Michael Schumacher împlinește astăzi 52 de ani!

Michael Schumacher împlinește astăzi 52 de ani!

Michael Schumacher, Corinna Schumacher, vila Schumacher, tratament Schumacher

Michael Schumacher, de 7 ori campion mondial a împlinit astăzi 52 de ani. Fostul pilot de Formula 1 a suferit în 2013 un accident cumplit la ski, iar de atunci este paralizat.

Germanul este considerat de foarte mulți cel mai bun pilot din istoria Formulei 1. Michael Schumacher a concurat 21 de ani în Marele Circ, cu 4 sezoane de pauză între 2006 și 2010. Schumacher a debutat în anul 1991, în Marele Premiu al Belgiei. Prima victorie a fost tot pe circuitul din Belgia în 1992. Apoi au mai urmat încă 90, 155 clasări pe podium și 68 de plecări din pole position. Michael Schumacher a câștigat 7 titluri mondiale, în 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004. Prima echipă pentru care a concurat germanul a fost Jordan. A urmat Benetton, dar cele mai mari performanțe le-a avut la Ferrari. Ultima dată a concurat pentru Mercedes.

Campion UNESCO al sportului

În anul 2002 a fost numit Campion UNESCO al sportului, titlu acordat pentru contribuțiile sale în sport, dar și pentru acțiunile caritabile pe care le-a făcut ani la rând. Doar 9 personalități au primit acest titlu. În 2002 și 2004 a fost desemnat și cel mai mare sportiv al anului.

Accidentul care i-a schimbat viața

Pe 29 decembrie 2013, Michael Schumacher a suferit un accident teribil la ski. A căzut și s-a lovit cu capul de o piatră. În urma acestuia a rămas paralizat, diagnosticul fiind traumatism cranian sever. A fost operat de mai multe ori iniția la spitalul din Grenoble. În vara anului 2014, familia a decis să-l ducă la Lausanne pentru o altă intervenție. Apoi la Paris. Starea sa actual nu se cunoaște foarte bine, familia fiind mereu extreme de discretă. Nici puținele persoane care l-au vizitat în toată această perioadă nu au avut voie să dezvăluie amănunte despre Michael Schumacher.
„Sunt foarte discret în această privință, deoarece știm că Michael Schumacher a avut un accident serios în 2013 și că, din păcate, a avut consecințe foarte grave. De atunci, a fost tratat astfel încât să poată reveni la o viață mai normală”, a declarat Jean Todt, fostul șef al celor de la Ferrari, în urmă cu aproape o lună.

Fiul lui Schumacher, debut în Formula 1

Fiul fostului campion mondial va alega din acest sezon în Formula 1. Mick a semnat cu echipa de Formula 1 a celor de la Haas. Asta după ce a fost campion în Formula 2.

“Mi-am dat seama destul de devreme că vreau să fiu șofer de Formula 1, un campion. Am urcat în kart-uri de când aveam trei ani, am participat la cursele naționale de la opt. Când aveam 11-12 ani, știam că vreau să fac asta la nivel profesionist. Am folosit diferite nume pentru a rămâne sub acoperire, pentru a reuși să-mi îmbunătățesc performanțele fără notorietatea de a fi fiul lui Michael Schumacher”, a recunoscut Mick Schumacher, potrivit Daily Star.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: