Redactia.ro
Home » Știri » Militarii români care participă la Jocurile Invictus 2022 s-au distrat alături de Prințul Harry și Meghan Markle

Militarii români care participă la Jocurile Invictus 2022 s-au distrat alături de Prințul Harry și Meghan Markle

Ducii de Sussex

Jocurile Invictus sunt un eveniment sportiv internaţional similar Jocurilor Paralimpice, dar care se adresează soldaţilor răniţi şi cu dizabilităţi, precum şi veteranilor de război.

La ediţia din acest an, echipa militarilor români a fost vizitată de Prințul Harry al Marii Britanii și de soția sa, Meghan Markle.

Ducii de Sussex i-au încurajat pe militarii români

Ministerul Apărării Naționale a făcut publice imagini cu militarii români care fac parte din Echipa Romaniei prezentă la Jocurile Invictus Haga 2022, alături de musafirii-surpriză.

Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia sa Meghan i-au vizitat ieri pe militarii răniţi care participă la Jocurile Invictus Haga 2022”, a scris MApN în postarea de pe pagina de Facebook.

Ducii de Sussex au stat de vorbă şi cu militariiromâni din Invictus Games Echipa Romaniei , au zâmbit şi i-au încurajat, au făcut cunoştinţă şi cu umorul românesc”, a mai transmis Ministerul Apărării Naționale.

Conform unui comunicat MApN, pentru militarii români, ediţia din acest an, desfăşurată în perioada 16 – 22 aprilie, reprezintă cea de-a treia participare, după jocurile organizate la Toronto (2017) şi Sydney (2018). Competiţia sportivă internaţională susţine recuperarea fizică şi psihică a militarilor răniţi în operaţiuni militare.

România, reprezentată de 20 de militari

Armata României este reprezentată la Jocurile Invictus 2022 de 20 de militari răniţi, clasaţi cu gradul II şi III de invaliditate sau apt limitat. Aceştia vor concura la şapte discipline sportive, dintre care şase individuale (tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism şi înot) şi una de echipă (volei din poziţia şezând).

Jocurile Invictus susţin o perspectivă de respect şi empatie faţă de sacrificiul şi traumele militarilor răniţi, a căror implicare în activităţi sportive interne şi internaţionale este o oportunitate de reintegrare socială şi de redare a încrederii în forţele proprii, elemente atât de necesare în refacerea fizică şi psihică.

Ca proiect de reprezentare naţională, ‘Invictus România’ îşi propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative„, conform MApN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: