Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul de Interne, despre crima de la Onești: ”Care era planul doi? Ce ar fi avut în plan să facă?”

Ministrul de Interne, despre crima de la Onești: ”Care era planul doi? Ce ar fi avut în plan să facă?”

Ministrul de Interne, despre crima de la Onești

Ministrul de Interne, despre crima de la Onești. Ministerul Afacerilor Interne, Lucian Bode a vorbit, miercuri, despre cazul de la Onești. Conform acestuia, echipele de intervenție de la fața locului ar fi trebuit să acționeze în alt mod, dacă au văzut că negocierile nu au niciun rezultat.

Ministrul de Interne, despre crima de la Onești: ”Care era planul doi? Ce ar fi avut în plan să facă?”

Ministrul de Interne, despre crima de la Onești. Lucian Bode a reacționat în legătură cu crima de la Onești, unde doi muncitori au fost uciși cu sânge rece. Ministrul Afacerilor Interne a declarat, miercuri, că polițiștii la fața locului ar fi trebuit să găsească o altă modalitate, dacă au văzut că rezultatul negocierii nu a fost unul pozitiv. “Nu întâmplător am spus că verificările noastre vizează cea de-a treia componentă, cea a analizei intervenţiei. Dacă au văzut că nu dau rezultate aceste negocieri şi componenta asta a negocierilor, poate că ar fi fost nevoie să treacă la altă abordare. (…)”, a spus ministrul Afacerilor Interne.

Mai mult, Lucian Bode a adresat și o întrebare. Acesta a spus că în orice situație se iau în calcul toate rezultatele, iar în cazul în care o negociere nu funcționează în asemenea cazuri, trebuie să se acționeze cu un alt plan, bine pus la punct.”Cu siguranţă din ancheta noastră trebuie să rezulte un lucru foarte clar – dacă negocierile nu duceau la un deznodământ fericit pentru Poliţie, care era planul doi, ce ar fi avut în plan să facă?”, a afirmat, miercuri, Lucian Bode.

Ministrul de Interne a mai precizat că vinovații în acest caz trebuie să răspundă în fața legii, iar ceilalți să învețe din această tragedie care ar fi putut fi evitată. Mai mult, Bode i-a contrazis pe sindicaliștii de la Europol care spuneau că echipajele de poliție prezente la fața locului nu era echipate corespunzător pentru că nu sunt dotări.“În ceea ce priveşte dotarea structurilor noastre, am văzut în spaţiul public o afirmaţie incorectă, că structurile prezente la faţa locului nu erau echipate corespunzător. Este fals. Că structurile sunt chemate să intervină în momentul în care s-a dat ordinul să intre în încăperea respectivă nu erau echipate este fals”, a conchis Lucian Bode.

Cum a decurs negocierea polițiștilot cu agresorul

Crima de la Onești a șocat întreaga țară. Comisarul-șef Cristina Gheorghe, adjunctul Direcției de Investigații Criminale, care face parte din echipa de verificare trimisă de Poliția Română la Onești, a declrat că cei doi muncitori uciși în apartament au avut mâinile legate la spate și nu se puteau apăra. Mai mult, acesta a spus că negocierea a decurs biner până în momentul în care agresorul a înjunghiat ambele victime. La scurt timp, echipa de intervenție aflată la etajul doi a spart ușa, dar până au reușit să intre, cei doi ostatici erau deja răniți grav.

Cristian Gheorghe a menționat că ușa metalică a apartamentului a fost spartă după un minut și ceva, în timpul intervenției. Mai mult, negociatorul a păstrat tot timpul evenimenutului, legătura cu agresorul, iar în momentul în care s-a creat o busculadă, iar în acel moment una dinte victime l-a atacat pe agresor, fiind în cele din urmă înjunghiată. Întrebat dacă exista șansa ca cei doi muncitori să fie salvați, comisarul șef a spus că a existat „o punte” între negociatori și agresor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: