Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Economiei, apel urgent către români: „Turismul este afectat grav”

Ministrul Economiei, apel urgent către români: „Turismul este afectat grav”

GALERIE FOTO (2) Anuntul ministrului Economiei

Ministrul Economiei le-a transmis românilor să nu meargă la agențiile de turism pentru a-și cere banii înapoi. Conform acestuia, agențiile de turism și Horeca se află în stare gravă din cauza crizei produsă de coronavirus. Virgil Popescu susține că va căuta o măsură ca toți românii să-și primească banii înapoi.

Anunțul important pentru români!

Ministrul Economiei, Virgil Popescu i-a rugat pe români să nu se grăbească să le ceară agențiilor de turism banii pe avans. Ministrul a postat un mesaj pe pagina oficială de Facebook în care preciza că industria de turism și Horeca sunt grav afectate de criză.

Industria HoReCa și turismul sunt grav afectate. De aceea fac un apel la cei care au plătit avansuri, să nu meargă să ceară într-un ritm susținut. Riscă să ducă firmele în faliment și atunci chiar că nu vor mai avea de unde recupera banii. Cel mai prudent lucru pe care ar trebui să îl facă, eu dacă aș fi client și aș fi vrut să merg în vacanță în vară, în toamnă, aș aștepta, aș cere un voucher, o reprogramare, să fiu sigur că banii vor fi recuperați ulterior crizei. Împreună vom trece și de această criză„, a fost mesajul ministrului de Economie.

Prim-ministru le promite românilor că va găsi măsuri

Virgil Popescu îi sfătuiește pe români să reprogrameze vacanța sau chiar să o amâne până la toamnă. De asemenea, acesta a spus că va căuta măsuri ca românii să-și primească banii pe avans din partea agențiilor de turism

Mai mult, ministrul a menționat că se gândește dacă Guvernul trebuie să intervină sau nu, iar sezonul estival care începea pe 1 mai nu va mai avea loc, din cauza epidemiei.

E o problemă la care trebuie să ne gândim foarte bine şi noi ca Guvern dacă trebuie să intervenim sau nu. Dacă va deveni un fenomen de masă, cred că va trebui să intervenim, să le spunem oamenilor: ‘Români, vă rugăm nu introduceţi în faliment această industrie! Încercaţi să vă replanificaţi vacanţele’. Agenţiile de turism trebuie să înţeleagă să ofere nişte variante turiştilor şi, într-o perspectivă de un an, să reprogrameze, în funcţie de dorinţele clienţilor, aceste vacanţe. De asemenea, hotelurile au probleme, la fel şi hotelurile de pe litoral.

Gândiţi-vă că, pe 1 mai, începea sezonul estival. Acum, nici nu mai vorbim de sezon. Sunt probleme cu salariaţii, sunt probleme cu oamenii pe care îi angajau pentru a deschide sezonul. Practic, ne-au spus toate aceste probleme şi încercăm să găsim soluţii pentru fiecare industrie în parte”, a mai adăugat ministrul Economiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: