Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Eduard Novak a câștigat medalia de argint în cursa de urmărire individuală 4000 m, la Tokyo

Ministrul Eduard Novak a câștigat medalia de argint în cursa de urmărire individuală 4000 m, la Tokyo

Ministrul Eduard Novak a câștigat medalia de argint în cursa de urmărire individuală 4000 m, la Tokyo

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a câștigat, vineri, medalia de argint în cursa de urmărire individuală de 4000 m de la Tokyo și aduce astfel prima medalie lotului paralimpic român.

Ministrul Eduard Novak a câștigat medalia de argint în cursa de urmărire individuală 4000 m, la Tokyo

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a fost învins în finala pentru medalia de aur de Jozef Metelka, principalul său rival, care l-a ajuns cu un tur din urmă, moment în care cursa s-a oprit.

Eduard Novak a ocupat, joi, locul al XI-lea, în proba de contratimp 1.000 de metri, categoriile de dizabilitate C4-5. El a fost cronometrat cu timpul de un minut, şase secunde şi 918 miimi. La acest timp s-a aplicat un coeficient de 98,91 la sută, astfel că a Novak (categoria de dizabilitate C4) a contat în clasament cu 1:07.655, scrie g4media.ro.

Povestea de viață a lui Eduard Novak ar putea fi o lecție pentru fiecare dintre noi, iar încercările pe care le-a înfruntat de-a lungul vieții îl vor ajuta cu siguranță în noul său rol de ministru al Tineretului și Sportului.

Eduard Novak și-a dorit o medalie la patinaj, dar a reușit această performanță la ciclism, după ce și-a pierdut laba piciorului drept într-un accident teribil de mașină în 1996. De atunci, viața lui s-a transformat radical, devenind o luptă zilnică. „Eu nu mi-am pierdut doar laba piciorului drept, eram în lotul pentru Nagano la patinaj şi mi-a luat doi ani să-mi dau seama care este menirea vieţii mele. Poate asta a fost soarta mea, ca viaţa mea să se îndrepte către ciclism”, povestea Eduard Novak.

Anul trecut, Eduard Novak a suferit o nouă dramă, după ce fiul său de doar 13 ani a fost lovit de o mașină în timp ce era pe bicicletă, de către președintele lui AFK Csikszereda și a fost la un pas de moarte.

”Cum să conduci în halul ăsta? Cum poți să fii atât de arogant și să tai curbele? Copiii erau pe sensul lor, iar el a venit cu mașina, în curbă, pe contrasens. El făcea raliu în curbele acelea…Când am ajuns m-am liniștit pentru că băiatul meu era conștient. Stătea acolo în șanț, dar putea să vorbească. Am văzut că semnele lui vitale sunt în regulă, dar… Dacă aș fi fost în momentul accidentului nu știu ce aș fi făcut, îmi venea probabil să îl strâng de gât. Am fost șocat. Să îți vezi copilul în șanț și să știi că a zburat patru metri”, a declarat Eduard Carol Novak pentru FANATIK.

Ana Maria Popescu și-a cerut scuze față de Eduard Novak

Ana Maria Popescu și-a cerut scuze față de ministrul Eduard Novak în urma gestului pe care l-a făcut. La momentul sosirii sale în țară ea a refuzat să dea mâna cu acesta pe motivul unor declarații ale ministrului care o puneau  într-o lumină proastă. Se pare că declarațiile au fost greșit înțelese, iar campioana a ținut să publice un mesaj pe pagina sa de facebook.

În  momentul în care Ana Maria Popescu a revenit în România cu un premiu important de la Jocurile Olimpice, aceasta a fost întâmpinată de fani, oficiali și chiar de ministrul Eduard Novak. Zilele trecute, ministrul a transmis un mesaj prin care Ana Maria Popescu s-a simțit atacată pe nedrept, chiar ea spunând că medalia câștigată este mai mult decât așteptările celorlalți. Sportiva susține că însuși calificarea la Jocurile Olimpice este un premiu de neegalat.

Ana Maria Popescu l-a „pedepsit” pe Eduard Novak, iar atunci când acesta a încercat să dea mâna cu ea, sportiva l-a lăsat cu ea în aer, acest gest spunând multe. Acum, Ana Maria Popescu și-a dat seama că a făcut o greșeală și a încercat să îndrepte lucrurile față de ministru. Ea a publicat un mesaj pe pagina sa de faceook în care își cere scuze față de acesta și spune că îi pare rău că a procedat în acest fel.

”Sunt de părere că niciodată nu este prea târziu pentru a îndrepta lucrurile. Drept urmare, consider că este de datoria mea să fac unele precizări. Asta nu înainte de a-mi cere scuze față de gestul nepoliticos de a nu răspunde strângerii de mână tuturor oficialilor prezenți. Mesajul meu rămâne același. Dacă nu vom face echipă, nu vom mai exista pe harta sportului mondial! Dacă nu ne vom îngriji cum se cuvine de propria bucățică, nu vom reuși să fim mai buni!

Dacă vom fi interesați de „capra vecinului”, doar vom privi cu jind la cei care ajung în vârf! Și nu în ultimul rând, dacă nu vom avea curajul să visăm și îndrăzneala să acționăm, nu vom putea ști niciodată dacă am fi putut să realizăm ceea ce ne-am dorit! Am spus-o în repetate rânduri… când dorința de performanță va fi mai mare decât orgoliile, sportul (și nu numai) va avea de câștigat! Și poate că acest episod este o lecție din care avem cu toții de învățat. Și, DA, eu chiar îi doresc sportivului Eduard Novak să se întoarcă cu medalia de aur de la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020”, a fost mesajul campioanei.

Etichete: