Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Educației, noi precizări despre școli. Cum se vor prezenta elevii la ore, în săptămâna 17-21 mai

Ministrul Educației, noi precizări despre școli. Cum se vor prezenta elevii la ore, în săptămâna 17-21 mai

Sorin Cimpeanu

Ministru Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, că în săptămâna 17 – 21 mai 90% dintre elevi, din 2.527 de localități, vor merge la școală, în zonele unde rata de infectare este sub 1 la mie.  De asemenea, acesta a spus că nu va mai fi obligatorie masca de protecție în curtea școlii, iar pauzele vor fi decalate.

Ministrul Educației, noi precizări despre școli. Cum se vor prezenta elevii la ore, în săptămâna 17-21 mai

Peste 2, 6 milioane de elevi se vor putea prezenta fizic la ore în perioada 17-21 mai, în școlile din 2.527 de localități, unde rata de infectarea este sub 1 la mia de locuitori. În schimb, în 654 de localități, unde rata de infectare este mai mare de 1 la mie, elevii vor fi nevoiți să învețe tot online, deoarece vor fi în scenariul galben. Sunt vizați elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, potrivit unui anunț al ministrului Educației, Sorim Cîmpeanu, transmite Digi 24.

Fără mască în curtea școlii

Totodată, ministrul Educației a mai precizat pentru aceeași sursă, că de săptămâna viitoare, masca nu va mai fi obligatorie în curtea școlii. Totuși, pentru a se evita aglomerația, pauzele vor fi decalate. Tot pentru a evita aglomerația, Sorin Cîmpeanu a mai spus că profesorii au făcut orarul în așa fel încât elevii să vină la ore diferite la școală. În privința scenariului roșu, acesta se va mai aplica dacă va fi nevoie, a mai menționat ministrul. Potrivit acestuia,  încă sunt localități unde rata de infectare e de 10 la mie sau peste 10 la mie.

”Nu mai avem nicio localitate carantinată, dar scenariul roșu se aplică claselor cu cazuri confirmate”, a ,mai spus Cîmpeanu la Digi24.

În privința măsurilor de relaxare, ministrul a spus că domeniul educației a fost primul unde s-au aplicat. Mai exact, măsurile care au prevăzut: întoarcerea elevilor din vacanță, prezența fizică a elevilor din clasele terminale, dar și a celor din școli speciale. Despre școli, șeful statului Klaus Iohannis a spus, joi,  că:

Noi păstrăm normele care țin de rata de incidență (cele trei scenarii). E previzibil ca majoritatea localităților să intre în scenariul verde și majoritatea elevilor se vor întoarce fizic în școli. Deci la școli se aplică normele de până acum. E foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală”, a mai spus președintele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: