Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Educației vine cu noi măsuri pentru școlari! Cum vor funcționa școlile în scenariul roșu

Ministrul Educației vine cu noi măsuri pentru școlari! Cum vor funcționa școlile în scenariul roșu

Ministrul Educației vine cu noi măsuri pentru școlari! Cum vor funcționa școlile în scenariul roșu

Ministrul Educației vine cu noi măsuri pentru școlari după ce tot mai multe orașe din țara noastră de la zi la zi crește incidența numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Ministrul Educației vine cu noi măsuri pentru școlari

Ministerul Educației susține că în scenariul roșu, un număr limitat de elevi va participa fizic la cursuri, urmând ca totul să fie reglementat conform situației din fiecare școală.

În urma ultimelor date referitoare la pandemia de coronavirus, ministrul Educației vine cu noi precizări referitoare la desfășurarea cursurilor fizice. Potrivit instrucțiunilor pe care Sorin Cîmpeanu le-a transmis către toate inspectoratele școlare și către toate școlile din țară, în scenariul roșu doar 15, respectiv 17 elevi dintr-o clasă vor putea lua parte fizic la cursuri.

În ceea ce privește clasele a VIII-a, elevii pot merge câte 15 la ore, iar pentru clasele a XII-a și a XIII-a numărul maxim este de 17. De asemenea, Cîmpeanu subliniază faptul că există posibilitatea prezenței fizice în toate clasele, în toate școlile, indiferent de scenariu, cu excepția carantinei, numai cu respectarea tuturor normelor de protecție impuse de pandemie. Astfel că înjumătățirea numărului de elevi nu se impune și în ceea ce privește învățământul preșcolar și învățământul primar

”Să nu mă întrebaţi care este diferenţa în aceeaşi şcoală unde nu sunt restricţii numerice cu privire la efectivele claselor a I-a, a II-a, a III-a, a IV-a, pentru că ele pot merge cu prezenţă fizică în scenariul roşu, fără niciun fel de înjumătăţire, faţă de clasa a VIII-a, în care elevii au de susţinut un examen naţional, pentru că nu am cum să răspund la această întrebare”, a afirmat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, scrie DIGI24.

Decizia vine după ce Timișoara a intrat în carantină pentru cel puțin 14 zile, tot mai multe orașe din țară se află în scenariul roșu, în ultimele zile crescând alarmant numărul de cazuri de COVID-19. Astfel, pe lista celor cu o incidență crescută, adică intrate în scenariul roșu, se află Bucureștiul, Brașovul, Clujul, dar și Aradul.

Sistemul hibird nu este cea mai bună cale spre educației

Ministrul Educației spune că este de datoria fiecărei unități de învățământ, în cazul în care, din dorința elevilor, se depășește numărul de 15, respectiv 17 persoane, ca accesul la cursuri fizice să se poate realiza.

Conducerea școlii trebuie să se asigure că prin rotație, deși spune el sistemul hibird nu este cea mai bună cale spre educației, toți școalarii vor putea fi față în față cu profesorii.

„În situaţiile în care se înregistrează un număr mai mare de elevi care doresc să participe cu prezenţă fizică, unităţile de învăţământ, prin conducerile lor, trebuie să ştie că au obligaţia asigurării accesului la educaţie pentru toţi preşcolarii şi elevii, cu respectarea tuturor normelor de protecţie”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: